Janeček (OKS): Tato koalice nastoupila a vydala se tzv. řeckou cestou

16.12.2013 17:18

Levicové vlády si v Řecku kupovali voliče z daní pracovitých lidí. Postupně zvyšovaly daně za účelem udržení sociálního systému, který těmto vládám zaručovalo znovuzvolení. Po přečtení koaliční smlouvy je nám jasné, že za pár let se významně přiblížíme ekonomikám podobných Řecku. Koaliční smlouva neobsahuje žádné řešení na zlepšení výkonu ekonomiky, ale jen populistické sliby.

Janeček (OKS): Tato koalice nastoupila a vydala se tzv. řeckou cestou
Foto: red
Popisek: Jiří janeček, pověřený předseda Občanské konzervativní strany

Pokud to myslí politici vznikající koalice s ČR vážně, proč se místo inspirace Řeckem raději neinspirují odzkoušenými postupy z Velké Británie, Německa a jiných evropských zemí?

Jestli chtějí pomoci rodinám s dětmi a jejich živitelům, ať zavedou jednociferné DPH u rodinných a bytových staveb. V Anglii byla zavedena dokonce nulová DPH. Výsledkem bylo, že se neuvěřitelně rozhýbala ekonomika, a to nejen ve stavebnictví. Narodilo se více budoucích plátců daní. Výpadek z daní byl nahrazen úsporou za náklady na nezaměstnané.

Anketa

ODS, nebo nová pravicová strana?

26%
hlasovalo: 4535 lidí

Proč to nezavést i v Česku? Pro naše podmínky by navíc stálo za to i opětovné povolení švarcsystému a zpřísnění podmínek pro pracující cizince. Je nutné též zavést povinnost veřejných prací pro nezaměstnané, kteří déle jak rok nepracují.

Čekat takové kroky od levicově-populistické vlády by ale asi bylo naivní. Té přijde důležitější zlevnit pleny a zvyšovat dluh, na který žijeme. Občanská konzervativní strana s tím rozhodně nesouhlasí a bude se snažit udělat maximum možného pro to, aby se Česká republika začala co nejdříve znovu chovat jako rozumný a odpovědný hospodář. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

6:16 Ministr Jurečka: Pomáháme Ukrajině, aby se mohla bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině.