Jarolím (VV): V Plzeňském kraji doprovázel Vít Bárta mě, ne naopak

07.10.2011 9:27

Vyjádření ke krajské konferenci v Plzni.

Jarolím (VV): V Plzeňském kraji doprovázel Vít Bárta mě, ne naopak
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jana Drastichová, Radek John, Karolína Peake, Radim Vysloužil

Ve středu 5. 10. jsem se zúčastnil krajské konference v Plzni. Dnes jsem si přečetl nejrůznější články, kde jsem v této souvislosti citován. Nebudu rozebírat technické aspekty problému, kdo má nebo kdo nemá pravdu v tvrzeních o přijímání nových členů či přesnosti dat.

K tomu chci upřesnit následující. V den plzeňské konference jsem otevřel e-mail, ve kterém pan Krátký informuje o svém postoji k VV a o postoji lidí okolo něho. Okamžitě jsem požádal centrálu o podklady k celé věci tak, abych je měl při nejbližším jednání předsednictva strany k dispozici. Pana Krátkého jsem se zeptal, zda učinil všechny kroky v souladu se stanovami strany, tedy zda se obrátil na kontrolní a revizní komisi. Posléze jsem zjistil, že k těmto krokům přistoupil až po mém telefonátu a s odkazem na mé doporučení. Tolik technická data. Více se k nim budu vyjadřovat až po jejich detailním prostudování.

Nicméně z reakcí pana Krátkého v médiích mám neodbytný pocit, že velká část jeho postoje je založena na emocích. Proto se musím ohradit vůči jeho vyjádření, a omlouvám se, pokud si v tomto případě média vymýšlejí, že při návštěvě Víta Bárty v Plzeňském kraji setrvala výjezdní skupina nadměrně dlouhou dobu v Domažlicích. A z tohoto důvodu že přijela pozdě do Plzně. Následná dedukce o tom, že se tam „něco upeklo" , by mě vcelku i pobavila - pokud bych tím nebyl obviněn já! Na tomto výjezdu totiž doprovázel Vít Bárta do Plzeňského kraje mě coby nového místopředsedu pro boj s korupcí, nikoli naopak! Cesta byla o hodinu zpožděna kvůli dopravě (za což bych vynadal ministerstvu dopravy) a čas strávený v Plzni se členy VV byl - pokud se dobře pamatuji - dvojnásobně delší, než čas strávený v cukrárně v Domažlicích.

Jako účastník plzeňské konference a situace, která jí předcházela, doporučuji nám všem vyčkat na vyjádření odpovědných orgánů. Mezi ně patřím i já. Já tak budu činit až na základě oficiálních podkladů, nikoli emocí a pocitů. Mohu s něčím nesouhlasit a samozřejmě mám právo to vyjádřit. Sám dělám často obojí. Pro to, aby se dalo objektivně určit, kdo je a kdo není v právu, však existují pravidla. V souladu s pravidly se musí postupovat vždy. Tedy i nyní. Teprve pak lze rozhodnout, kdo má a kdo nemá pravdu. Ne dřív!

Více:
Jiří Švorc rezignoval na post generálního ředitele ŘSD
Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…