John: Firmy s anonymními akciemi, to jsou ti loupežníci, co si tu nakradly. Za vlády ČSSD

31.01.2012 18:59

Projev na 33. schůzi Poslanecké sněmovny dne 31. 1. 2012

John: Firmy s anonymními akciemi, to jsou ti loupežníci, co si tu nakradly. Za vlády ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Tady bylo řečeno, že kolegové z ODS byli proti, když vy jste navrhovali zákon o anonymních akciích. Vy jste to prostě nedokázali tehdy dojednat, že jo. Musíme si říci, jaká je historie. Věci veřejné s tímto požadavkem také napoprvé neuspěli po volbách a nepodařilo se nám to dát do koaliční smlouvy. Nicméně tak, jak se vyvíjí situace, tak se to podařilo v dubnovém dodatku koaliční smlouvy. Takže je to vyjednáno, budou zrušeny anonymní akcie. Nebude to vaše zásluha, bude to zásluha Věcí veřejných a dnešní koalice. (Smích a potlesk z levé části jednací síně.)

Pan Zaorálek tady řekl, že přece není možné po soukromých firmách požadovat, aby se svlékali do naha jindy než při veřejných zakázkách. A tady se nakradly miliardy za vaší špatné vlády na veřejných zakázkách. Šedesát procent těch firem byly firmy s anonymními akciemi. To jsou ti loupežníci, kteří ukradli desítky a stovky miliard, a právě proto bude zajímavé odkrýt majetkové poměry, aby se vidělo, kdo za vašich vlád tady historicky nakradl ty peníze.

A můžeme si jmenovat pandury, iveca, gripeny atd., atd. Byl by to dlouhý seznam, co jste dopustili. A právě proto je třeba odkrýt vlastnictví anonymních společností. Děkuji. (Potlesk z řad koalice.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…