John: Kalouskův útok na práci policie je hluboce znepokojující

25.06.2012 17:56

Již na začátku června dorazila na Mandátní a imunitní výbor Poslanecké sněmovny ČR policejní žádost o vydání místopředsedkyně dolní komory parlamentu Vlasty Parkanovou, podezřelou ze způsobení škody státu ve výši 658 milionů korun při nákupu letounů CASA.

John: Kalouskův útok na práci policie je hluboce znepokojující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Ministr Kalousek opakovaně útočí na práci policie a označuje ji za „bezprecentní policejní útok“ a označuje obvinění proti Parkanové za lživé.

Předseda strany Věci veřejné Radek John k tomu řekl: „Slova pana Kalouska na adresu policejních vyšetřovatelů vnímám jako účelová a naprosto nepřijatelná, útočící na samotnou podstatu policie a logiku právního státu. Je zajímavé, že policii plně ctil dokud vyšetřovala všechny jiné politiky, než politiky či spřízněnce TOP 09. Všechny posudky, tedy i ten na než se pan Kalousek odvolává, musí principielně posoudit soud a ne pan Kalousek či sněmovna,“ a dodává, že rozhodně by coby poslanec neměl suplovat moc soudní.

„Obávám se, že dnes je jeho terčem policie a v budoucnu to může být soud. Nejférovějším řešením je vydat Vlastu Parkanovou a nechť soud všechny důkazy korektně posoudí. Pokud je pan Kalousek skutečně konzervativní politik jak rád říká, tak ani jinou variantu řešení nemůže připustit, pokud chce svou kolegyni skutečně očistit.“ uzavírá Radek John.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…