John: V Plzeňském kraji máme novou radu a řešíme problémy

06.10.2011 9:27

Věci veřejné v Plzeňském kraji zvolily novou krajskou radu. Složení rady a především úkoly, které na ni v nejbližší době čekají, představil předseda strany Radek John.

John: V Plzeňském kraji máme novou radu a řešíme problémy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

„Nově zvolenou krajskou radu čeká hromada práce. Nesmí pustit ze zřetele problematiku Národního parku Šumava, kdy je nutné ve sněmovně podpořit přijetí příslušného zákona. Velkým a dlouhodobým problémem Plzně je takzvaný Západní obchvat. Věci veřejné by měly tento projekt ze všech sil podporovat. Tato silnice má pro Plzeň a okolí zásadní význam. Kde také musí být členové rady bdělí, to je stavba spalovny v Chotíkově. Přestože byla přes protesty a petice občanů povolena, bude nutné pečlivě sledovat, zda jsou při stavbě použity veškeré technologie dané projektem," řekl předseda strany Radek John.

Delegáti plzeňské konference v tajné volbě zvolili devítičlennou radu. Kandidáty nominovaly jednotlivé plzeňské kluby, a také odborné komise Věcí veřejných.
Předsedou krajské rady byl zvolen Josef Herlík, místopředsedou Václav Hozman. Členy týmu dále jsou: Pavel Pivoňka, Jiří Schlägel, Aleš Sobotka, David Greiner, Petr Hroch, Martin Ščepka a Václav Perlík.

„Děkuji všem, kteří mi dali své hlasy a tudíž důvěru. Zvolení je pro mě zavazující, nechci zklamat důvěru, v žádném případě jsem nebažil po funkci. V první řadě musí začít Věci veřejné v kraji pracovat. Chtěl bych, aby se do práce zapojily všechny kluby. Hlavní prioritou je úspěch Věcí veřejných v krajských volbách. Pokud budeme spolupracovat, můžeme v nich uspět. Budeme se věnovat problémům celého kraje," řekl nově zvolený předseda krajské rady Josef Herlík.

Krajská rada má kompetence rozhodovat o členech a čekatelích, řešit problematiku a témata daného kraje a spolupracovat s kluby v kraji na přípravě krajských voleb v roce 2012.

Dále čtěte:
John: Středočeské VV si posvítí na hejtmana Ratha
Ministr J. Dobeš: Rath nedokázal z dotací vyčerpat ani korunu
Policie zabavila zločincům rekordně mnoho peněz. Ne díky Johnovi

##PROFIL 1237##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…