John (VV): Odstraňme závislost sportu a obcí na hazardu

27.11.2011 6:36

Jasné záruky financování sportu bez závislosti na výnosu z hazardních her, důkladné zdanění výher z hazardu a jednotný koaliční postup při jednání se senátem – to jsou hlavní cíle Věcí veřejných při dalším postupu v otázce přístupu k hazardu tak, jak je představili na dnešní tiskové konferenci.

John (VV): Odstraňme závislost sportu a obcí na hazardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

„Žádám premiéra o svolání schůzky koaličních představitelů, na které musíme domluvit jednotný postup při jednání se senátory nad zákonem o jednotném inkasním místě, který parlamentem prošel v podobě, s níž nemůžeme souhlasit," uvedl předseda strany Radek John. „Bohužel se stalo, že zpravodaj, který měl na starosti zařazování pozměňovacích návrhů, nezařadil do projednávání náš návrh, čehož si nikdo včas nevšiml. Touto chybou stát přišel zhruba o dvě miliardy korun, a je nyní na dalším jednání, abychom tuto námi nezaviněnou chybu napravili. Nic se nemění na našem důrazném odmítnutí jakékoli možnosti, aby provozovatelé hazardních her mohli rozdělovat své výnosy."

Dlouhodobý bojovník proti hazardu, poslanec Josef Novotný varuje před dalšími politickými hrami v této otázce. „Musíme konečně odstranit závislost sportu i obcí na hazardu a ne tuto provázanost ještě posilovat zvyšováním částek, které do těchto oblastí z výnosu hazardních plynou," důrazně připomíná Josef Novotný. „Peníze, které z hazardu plynou, jsou tak velké, že nikoho nezajímá negativní dopad hazardu na společnost. Proto vítám návrh ministra financí v novém loterijním zákoně zvýšit zdanění hazardu. Naopak nemůžeme souhlasit s legalizací nebezpečnějších hracích terminálů, tak jak je to v novele tohoto zákona předloženo. Naší představu nápravy předložíme vládě."

Poslanci Věcí veřejných vidí jako největší problém nesystémovost financování českého sportu. „Jsme znepokojeni nejistým financováním českého sportu v návaznosti na zdanění hazardu. Proto předsednictvo strany pověřilo ministra školství Josefa Dobeše, aby ve své kompetenci jednal s ministrem financí M. Kalouskem a všemi senátními kluby o garancích financování českého sportu," řekl předseda poslaneckého klubu Věcí veřejných Vít Bárta. „V současnosti totiž pociťujeme jako problém, že není ošetřena systémová podpora a garance financování českého sportu. Předsednictvo VV, stejně jako celý poslanecký klub jednoznačně podpoří takové řešení, které zajistí, že provozovatelé hazardních her nebudou rozhodovat o přerozdělení svých daňových výnosů."

Více:
Drahé cigarety a alkohol nahrávají zločincům a únikům, varují odborníci

##PROFIL 1237##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…