Stravenky či závodní stravování využívá v současnosti 80 procent zaměstnanců, navíc každý zaměstnavatel toto zvýhodnění může svému zaměstnanci poskytnout. Tedy není to výhoda jen pro některé jako například režijní jízdenky, ale bonus, na který mohou dosáhnout všichni.
Tvrzení Heleny Langšádlové, že stravenky vytvářejí inflaci, mi přijde jako záměrně zavádějící. Nemůže podle mě zodpovědně tvrdit, že daňové zvýhodnění v řádu miliard korun rozvrátí ekonomiku. Navíc, kdybychom propočítali důsledky zrušení stravenek, tak bude spíš státní rozpočet krvácet, než že by získal. Nemluvě o případném tvrdém dopadu na závodní stravování jako celek.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Veciverejne.cz