Jurečka (KDU-ČSL): Ministr Drábek je nejlepší reformátor

26.06.2012 6:24

Pan ministr Drábek je skutečný sociální inovátor a reformátor. Co se mu dostane pod ruky, hned reformuje.

Jurečka (KDU-ČSL): Ministr Drábek je nejlepší reformátor
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka

Jedním údajně z nejdůležitějších nástrojů proti černé práci se stal Drábkovým ministerstvem vytvořený systém DONEZ. Jedná se o tzv. docházku nezaměstnaných.

Vybraní nezaměstnaní mají uloženou povinnost dostavit se na určenou pobočku České pošty. Na poštu musí chodit jednou až dvakrát týdně. Tento systém je však problematický ve všech možných souvislostech. Za prvé nutí nezaměstnané chodit někam, kde mu žádnou práci nenabízí. Za další se mu bere čas a peníze k hledání práci. Ze svého okolí znám případ, kdy musí nezaměstnaný jet autobusem patnáct kilometrů do okresního města vždy okolo poledne.

Nezaměstnaný okresního města již ovšem jízdenku hradit nemusí. Mnozí lidé se tak dostávají do horších sociálních situací, než před tím. Na víc se zavádí generalizující pohled na nezaměstnané. Jsi nezaměstnaný? I ty šibale, to určitě chceš pracovat načerno. Budeš jezdit na kontrolu. Bohužel systém DONEZ nejenom, že přináší další komplikace pro dlouhodobě nezaměstnané, ale ani nic nevyřeší. Ten, kdo pracuje načerno a je zároveň evidován jako nezaměstnaný, si vždy od svého zaměstnavatele získá souhlas na tu poštu dvakrát týdně odskočit. Řešením není pronásledování nezaměstnaných, kteří pracují načerno, ale vysoké pokuty pro firmy, které tyto lidi nelegálně „zaměstnávají“.

Marian Jurečka

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …