Kalousek: Totální odborná nekompetence předsedy Johna je dostatečný důvod k odvolání

09.11.2012 14:11

Projev na 47. schůzi Poslanecké sněmovny dne 9. 11. 2012

Kalousek: Totální odborná nekompetence předsedy Johna je dostatečný důvod k odvolání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Děkuji za slovo, paní předsedkyně.

Pan předseda Sobotka vyzval poslanecký klub TOP 09 - a to je fér -, aby řekl ten důvod na změnu na pozici šéfa bezpečnostního výboru. Tak mně nezbývá nic jiného než odpovědět.

Já chápu, že se to v této Sněmovně nenosí, nicméně my jsme stále přesvědčeni, že totální odborná nekompetence je dostatečný důvod. Povšimněte si, pane předsedo Sobotko, že přesto, že jste předseda mandátového a imunitního výboru, přesto, že vaše názory jsou diametrálně odlišné od našich, tak vás nikdo neobviňuje z totální odborné nekompetence a nikdo nepožaduje vaše odvolání. Prostě proto, (Veselost a potlesk ve Sněmovně.) že je to součást demokratické diskuse.

V případu pana předsedy Johna se opravdu domníváme, že bez ohledu na politické názory ten člověk odborně nemá na to, aby mohl předsedat bezpečnostnímu výboru. Vy jste mne vyzval, vy jste mne vyzval, já jsem vám odpověděl. (Výkřiky a bušení do lavic v levé části politického spektra.)

Vy jste mne vyzval, my jsme vám odpověděli, takže dovolte, abychom teď zase vyzvali vás. Prosím, teď předstupte před tento mikrofon a řekněte: "Já jako předseda sociální demokracie jsem přesvědčen o tom, že Radek John odborně - nemluvíme o politických názorech - odborně, že Radek John je odborně způsobilý bezpečnostního výboru.". Řekněte tuto větu a já vám slibuji, že já při svém hlasování tuto vaši větu zohledním. Ale řekněte tuto větu, pokud ji neřeknete, tak souhlasíte s naším názorem, že Radek John je odborně zcela nezpůsobilý vést bezpečnostní výbor. (Hluk, potlesk a protesty ve Sněmovně.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace