Klasnová: Odvolání Pospíšila kvůli neschopnosti spořit? To by Vondra měl jít jako první

27.06.2012 13:20

Prohlášení k odvolání Ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila

Klasnová: Odvolání Pospíšila kvůli neschopnosti spořit? To by Vondra měl jít jako první
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

„V době vyšetřování nehospodárnosti velkých armádních zakázek považujeme změny na resortu spravedlnosti za nešťastné.

Chceme věřit, že tento krok neohrozí stávající práci státních zástupců v probíhajících proti korupčních kauzách, stejně jako vůli poslanců vládní koalice vydat Vlastu Parkanovou,“ komentuje situaci Tomáš Jarolím, místopředseda Věcí veřejných.

„Jiřímu Pospíšilovi dlouhodobě vytýkáme neřešení neudržitelného stavu ve vězeňství a jeho iniciativy vedoucí k propouštění vězňů, s čímž jednoznačně nesouhlasíme. Máme problém s podceněním a neřešením situace kolem privatizace MUS a neprofesionálním nakládáním s prostředky Ministerstva spravedlnosti např. v kauze prodeje objektu ve Vidnavě, kde byla zcela bezúčelně a bez jakékoliv efektivity investována částka ve výši 29 milionů korun,“ uvádí předseda strany VV Radek John.

„Znovu však připomínáme, že proti korupčnost vlády se nepozná podle personálních rošád na ministerstvu spravedlnosti, avšak podle toho, zda vládní koalice vydá Vlastu Parkanovou, coby klíčového svědka v kauze CASA a umožní tak prošetření celého případu se všemi jeho důsledky.

Věříme, že nejde o pouhou zástěrku, jejímž cílem je odvedení pozornosti od hlasování o vydání Vlasty Parkanové a mocenský tlak na práci vyšetřujících orgánů.

Osobně pochybuji o argumentech Premiéra Nečase o neschopnosti ministra Pospíšila spořit. Pokud by Premiér ctil tento princip, pak prvním odvolaným by byl Ministr Vondra a to nejen kvůli kauze Promopro. Domnívám se, že skutečným důvodem k odvolání ministra spravedlnosti by mohla být vůle Pospíšila jmenovat Lenku Bradáčovou na místo odvolaného Vlastimila Rampuly,“ uzavírá komentář šéfka Poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu