Klasnová (VV): Na rozdíl od politiky je charita bezezbytku smysluplná

23.05.2012 5:43

V rámci výjezdů předsednictva VV po krajích navštívila včera Kateřina Klasnová Karlovy Vary.

Klasnová (VV): Na rozdíl od politiky je charita bezezbytku smysluplná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

A také se rozhodla věnovat karlovarskému o. s. Bambini deset tisíc korun ze svých poslaneckých náhrad. "I díky příspěvku paní Klasnové můžeme snížit maminkám cenu za jednu hipoterapii pro jejich děti ze stovky na padesát korun," uvedla ředitelka sdružení a terapeutka Lenka Seberová.

Ve stájích u karlovarského závodiště se včera Kateřina Klasnová seznámila jak s Lenkou Seberovou, ředitelkou sdružení Bambini, tak i s českým plnokrevníkem DamahStormem. Navzdory vznešenému jménu mu tady říkají Oťas a právě on pomáhá nemocným dětem v rámci hipoterapie. "Každý kůň jde jinak, je tedy vhodný pro různé formy terapie a potřebného svalového uvolnění," vysvětlovala mimo jiné Seberová místopředsedkyni Věcí veřejných. DamahStorm Oťas jde prý nahoru dolů, zato kobylka, kterou Seberová nemocným dětem nabízí ve Slavkově, jde ze strany na stranu. "Jak znalosti, tak dlouholetá praxe paní Seberové jsou obdivuhodné a jsem ráda, že mohu přispět na provoz právě tady," řekla Klasnová.

Byl to její první příspěvek na charitu od chvíle, kdy rezignovala na post místopředsedkyně sněmovny a přišla tak i o místopředsednický plat. "Charita je pro mne - narozdíl od politiky - bezezbytku smysluplná činnost a samozřejmě v ní chci pokračovat, a to i nadále částkami až dvacet tisíc korun měsíčně," dodala Klasnová.

 Kromě deseti tisíc korun Klasnové včera předala symbolický šek na dalších pět tisíc od karlovarské Rady VV i její předsedkyně Soňa Riedlová Puškašová. Celý "véčkařský" příspěvek tak umožní občanskému sdružení snížit matkám cenu za lekci hipoterapie pro jejich nemocné děti, a to o celou polovinu - ze stokoruny na padesát korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.