Klaus: Debata o milosti pro paní Benešovou je pouze účelová politická hra

17.02.2012 15:16

Pár slov ke hře o milost.

Klaus: Debata o milosti pro paní Benešovou je pouze účelová politická hra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Přestože nevěřím v upřímnost právě rozpoutané debaty o milostech, a považuji ji za účelovou politickou hru, a přestože prezident nemá povinnost své milosti „vykládat“, chci říci pár slov o milosti pro paní Annu Benešovou.

1. Tato milost ležela v mém úřadu již řadu let. Od počátku se nám tento případ zdál velmi podivným a nechtěl jsem na tuto žádost reagovat, než budou dokončena všechna kola soudního projednávání. I soudy řešily tento zvláštní případ v průběhu času různě.

2. Žádost o milost doprovázelo zcela mimořádné množství dopisů, které se za udělení milosti přimlouvaly – zejména od organizací zdravotně postižených (v čele s bývalým poslancem V. Krásou, předsedou Národní rady osob se zdravotním postižením ČR).

3. O tom, že se moje manželka v roce 2007 zúčastnila slavnostního otevření výtahu pro zdravotně postižené v budově školy, kterou paní Benešová řídí, jsem se dozvěděl až z článku v Lidových novinách dnes, to je 17. února 2012. Takových akcí se L. Klausová zúčastňuje velmi často.

4. Při svém udělení milosti jsem se rozhodoval i podle toho, že jsem považoval dosavadní potrestání paní Benešové v tomto případě (vazba, léta soudního projednávání, atd.) za dostatečné.

Václav Klaus, 17. února 2012

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: klaus.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…