Klaus: V mých názorech týkajících se pochodu gayů mě podpořil arcibiskup Duka

08.08.2011 15:21

Prohlášení prezidenta republiky k petici 13 velvyslanců ohledně chystané „Prague Pride“

Klaus: V mých názorech týkajících se pochodu gayů mě podpořil arcibiskup Duka

Vyjadřuji svou podporu prohlášení ministra zahraničních věcí České republiky ze dne 6. srpna (které však našimi médii nebylo vůbec zaregistrováno a komentováno), v němž kritizoval páteční petici skupiny velvyslanců k tématu chystané „Prague Pride" slovy: „Je kontraproduktivní a přebytečné vyjadřovat podporu právům, jež v ČR nikdo nepopírá ani neupírá". Současně vyjádřil názor, že diskuse, která se z toho vyvinula, „navíc zbytečně budí dojem zasahování do vnitřních záležitostí" České republiky.

Byl bych ve svém odsudku ostřejší než on. Prohlášení velvyslanců - které, jak jsem se i od několika z nich dozvěděl, ani nečetli - považuji za bezprecedentní krok, jaký nikdo z nás nepamatuje. Nedovedu si představit, že by si jakýkoli náš velvyslanec dovolil formou petice zasahovat do vnitropolitické diskuse v jakékoli demokratické zemi světa. Velvyslanci by měli vědět, že debata u nás nebyla a není vedena o povolení či nepovolení této manifestační akce homosexuálů, ale o její veřejné podpoře významným členem pravicové konzervativní strany, primátorem hlavního města.

SLEDUJEME téma: Hájek a homosexuálové

Jsem velmi rád, že poděkování za má slova ze dne 5. srpna, kdy jsem protestoval proti omezování svobody slova (a právo souhlasit či nesouhlasit s demonstrací Prague Pride patří mezi elementární svobody občana naší země), mi kromě velkého množství našich spoluobčanů zaslal i arcibiskup pražský, Dominik Duka.

Václav Klaus, 8. srpna 2011

Více:
Akce D.O.S.T. velvyslanci USA: Nepodporujte akci gayů. Urážíte tím Reagana

##PROFIL 1##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Klaus.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…