Koruna Česká: Vyjadřujeme zděšení z kauzy doktora Ratha

20.05.2012 20:45

Koruna Česká monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska - místní společnost Střední Čechy vyslovuje zděšeni nad mírou prorůstání korupce do orgánů veřejné správy, vrcholné politiky a nad zneužíváním funkcí na rozličných postech ve vedení tohoto státu pro své vlastní zájmy a prospěch.

Koruna Česká: Vyjadřujeme zděšení z kauzy doktora Ratha
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Místní společnosti Koruny České v Praze 4 a v Ostravě jsou znechuceny pokračující mediální kampaní proti řediteli personálního odboru MŠMT a předsedovi občanského sdružení Akce D.O.S.T. panu Ladislavu Bátorovi, přestože byl příslušnými státními institucemi prověřen a disponuje vysokým bezpečnostním osvědčením. Zatímco stát tedy považuje p. Bátoru za naprosto důvěryhodnou osobu, média neustávají v honbě, kterou stupňují k nechutné hysterii. Jediný závěr, který je možno v kauze učinit je ten, že se jedná o cílenou politickou kampaň s cílem očernit politicky nevhodnou osobu. Kdo stojí v pozadí této kampaně?

Jako smutnou skutečnost konstatujeme, že ke kampani se v různé míře připojují i vysocí političtí činitelé včetně premiéra p. Nečase. Tito politici za své výroky, i kdyby jejich důvodem byla neinformovanost, nesou plnou politickou zodpovědnost. Mají totiž všechny prostředky k tomu, aby vždy vycházeli z ověřených informací, nikoliv z tvrzení médií. Svým postojem zpochybňují i samotný výsledek bezpečnostní prověrky orgánem k tomu způsobilým a znedůvěryhodňují tak státní aparát jako celek.

SLEDUJEME kauzu Bátora

Jako monarchisté pokládáme za nejsmutnější skutečnost to, jakou úlohu v ní hraje představitel starobylého a ctihodného knížecího rodu, ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Byl to totiž jeho výrok, který předcházel médii přetřásané reakci Ladislava Bátory a který považujeme nejen za nehodný jeho postavení ministra, ale především jeho zodpovědnosti k vlastnímu rodu a příslušnosti k šlechtě. V tomto faktu vidíme především závazek šlechetného jednání. Od jejích příslušníků očekáváme, že budou podávat především příklad dobrého chování a nebudou se svými výroky podbízet lůze - jak bohužel až příliš často z úst p. Schwarzenberga slýcháme. V této souvislosti reakci p. Bátory zcela chápeme. Považujeme ji za přiměřenou, neboť její úroveň v žádném případě není nižší. Má-li se p. Bátora omlouvat, měla by jeho omluvě předcházet omluva p. Schwarzenberga.

V závěru vyjadřujeme velké znepokojení nad stavem veřejných sdělovacích prostředků, nad tím, jaký tlak opakovaně mainstreamová média vyvíjejí na určité osoby, které se jim z nějakého důvodu nelíbí a jak jim podléhají političtí představitelé. Připomeňme vedle současné antibátorovské kampaně, trvající již téměř rok, ostudnou kampaň proti panu Jiřímu Čunkovi, jehož nevina byla již prokázána (což média zmínila jen velmi okrajově - zřejmě aby nenarušila již ovlivněné mínění veřejnosti), připomeňme kampaň proti Romanu Jochovi, jakmile se měl stát poradcem premiéra, připomeňme setrvalou kampaň proti prezidentu republiky, v níž se neštítí doslova ničeho ani tzv. veřejnoprávní média. Vzhledem k tomu, že ve stejné chvíli titíž novináři pomíjejí mnoho osob s velmi pochybnou minulostí, kteří v klidu pracují na ministerstvech a nejrůznějších státních úřadech, dokazuje to, že tyto dlouhodobé a vyčerpávající kampaně jsou řízeny silami, jež stojí proti zájmům národa. Stále častěji se nám vybavují politické procesy 50. let minulého století a chceme věřit, že stát včas najde prostředky, jak tomuto trendu, tolik nebezpečnému pro demokracii zabránit.

Miroslav Krupka (předseda MS KČ Praha 4)
Jaromír Fojtík (Slezský zemský hejtman KČ)
Bohumil Šourek (MS KČ Praha 4)
Richard Pech (MS KČ Praha 4)
David Hibsch (předseda MS KČ Ostrava)
Ing. Jakub Moravčík (MS KČ Ostrava)
Antonín Fornadel (MS KČ Ostrava)

Adresáti:

P. Nečas, předseda vlády
K. Schwarzenberg, ministr zahraničí
P. Hubka, Národní bezpečnostní úřad

Více:
Hájek: Čekám, že se mi pan Schwarzenberg za urážku veřejně a hodně hlasitě omluví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Koruna česká

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…