Křenek: Úspěšný boj s korupcí může zajistit KSČM

12.06.2012 14:51

Trapností v případě Rath-Gate je více než dost a vrcholem byl jeho převoz z vazební věznice do Poslanecké sněmovny, kdy už jen chyběl doprovod bojového uskupení bitevních vrtulníků, i když jeden vrtulník se snad o něco takového pokoušel.

Křenek: Úspěšný boj s korupcí může zajistit KSČM
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Samotné policejní manévry přímo v prostorách Poslanecké sněmovny už byly různě publikované, takže je nehodlám dále ani komentovat. Je příliš mnoho indicií, které mne ale vedou k názoru, že MUDr. Rath může být dříve či později osvobozen a on očistí své jméno. Pokud by se pak v budoucnu nějakým způsobem vrátil na politickou scénu, tak to už bude ale jiný člověk, protože získá takové osobní poznání, které zásadním způsobem změní i jeho myšlenkový vzorec chování a stane se tak téměř zcela novou osobností. Pro mnohé „dobráky“, kteří si myslí, že poslanec Rath se stal politickou mrtvolou to bude nejen hluboké zklamání, ale i strach – co se bude dít dál. Ten, kdo skutečně pochopil jeho myšlenkové pochody, tak mi dá určitě za pravdu, i když vím, že tenhle názor se současné masáži národa do mediálních scénářů vůbec nehodí.

V posledních dnech se na internetových serverech a v názorech diskutujících ale objevují mnohé názory, že v boji s korupcí v ČR snad dochází k obratu. Pokud je případ Rath-Gate opravdu vnímán jako možný bod obratu, tak podle mého názoru jde jen o iluzorní představy a vydávání myšlenkového přání za skutečnost. Má slova ale může potvrdit jen budoucí vývoj.

Údajná „protikorupční vláda“ RNDr. Nečase by si spíš zasloužila přívlastek „prokorupční vláda“ a důvodů proč ji tak nazývat je více než dost, takže je velmi těžké a nemožné si představit, že řada vládních protagonistů bude snad vůbec schopna úspěšně bojovat s korupcí v ČR. O protikorupčním boji pak na nižších úrovních a zejména tam, kde nějakým způsobem vládne ODS, případně je v koalici, je mezi občany téměř jednotný názor, že jde o sci-fi. Proč tomu tak je? Je to z prostého důvodu, protože samotný pojem „ODS“ se už nyní stal v drtivé části národa synonymem korupce – nic víc a nic míň. ODS tak sklízí to, co sama zasela. Národ nezapomněl na památná slova Václava Klause, když na podnikatelském foru na Žofíně prohlásil v době kuponové privatizace, že „naše republika potřebuje více takových Kožených“. Tenhle nezapomenutelný výrok zanechal v národě opravdu mnohem hlubší stopu, než si autor tohoto výroku tehdy sám myslel.

Ke skutečně úspěšnému zvratu korupční situace v ČR může tak dojít teprve tehdy, až KSČM se bude skutečně a bezprostředně podílet na přímém řízení státu. Vím, že nyní po přečtení předchozí věty dostane mnoho pravičáků „bolení zubů“, včetně současného senátora Sobotky (ODS), kterému bych rád vzkázal, aby raději na prezidenta ČR nekandidoval, protože bude muset v budoucnu kvůli KSČM abdikovat – jak sám veřejně už nyní slíbil. Ušetříte tak nejen svůj čas, ale hlavně peníze na kampaň. Říkejme tedy věci otevřeně a nazývejme je pravými jmény.

KSČM má jasnou představu o rozvinutí účinného boje proti korupci a vypořádání se s neslavným budoucím dědictvím napáchaných škod všemi pravicovými vládami od roku 1990. K tomu, aby KSČM ale mohla nastolit skutečný organizační systém a efektivní způsob řízení boje proti korupci, musí dostat mandát od voličů ve volbách. Osobně jsem přesvědčen, že dříve či později se tak stane, protože už dnes v národě se šeptá, že tenhle neskutečný společenský chaos a korupční bordel mohou vyřešit snad už jen komunisté – rozumí se ti poctiví komunisté, kteří zůstali věrni svému názorovému přesvědčení a představám o spravedlivé společnosti – a ti jsou jen v KSČM.

Osobně oceňuji poslední iniciativní návrh poslaneckého klubu KSČM, který nominoval svého poslance RNDr. Vladimíra Koníčka na funkci prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), protože je jedním z těch, který splňuje odborné a morální kvality, které jsou kladeny na osobnost v této vrcholové funkci. Jsem si ovšem také vědom, že tomuto návrhu určitě nebude tleskat pravicové spektrum společnosti, protože podle jejich přesvědčení by KSČM nejraději obrazně zadupali do země. Oni ale zapomínají, že takových komunistů máme mnohem více v různých kontrolních výborech a v dalších orgánech samosprávy po celé naši zemi a ti všichni se kromě jiného také usilovně připravují a zdokonalují jak efektivně a účinně bojovat s korupci v ČR na různých úrovních.

Situace v české společnosti se začíná stávat neudržitelnou a tento stav bude postupně eskalovat.Jen vítězné volby levice s důsledně levicovou KSČM mohou nastartovat skutečné systémové změny ve společnosti a vyčistit ten pověstný biblický Augiášův chlív.

Ing. Věstislav Křenek, zastupitel města Domažlice a předseda kontrolního výboru

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Věstislav Křenek - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce