Laudát (TOP 09): To co dělá sociální demokracie není obstrukce, ale destrukce

05.11.2011 12:28

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny dne 5. 11. 2011

Laudát (TOP 09): To co dělá sociální demokracie není obstrukce, ale destrukce
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Vážená paní místopředsedkyně, dámy a pánové, já bych skutečně požádal, aby nějakým způsobem se atmosféra zklidnila. Nicméně musím konstatovat - a teď mluvím k sociálním demokratům - to, co vy děláte, to není obstrukce, to je destrukce.

Za další k panu Zaorálkovi. Prosím, řada z vás tady mluví, nejenom vy, ale například kolega Urban a další, o naší ekonomice a konkurenceschopnosti. Tak prosím, nekoukejte na východ a nenechte si radit z východu a podívejte se do těch zemí, kde to funguje. Prvním imperativem přeci je, že pracovní síla musí být prostě flexibilní.

Pravou část spektra bych poprosil, aby byla tolerantní, protože to, co se v Česku nazývá sociální demokracie a o čemž já už začínám pochybovat, že je sociální demokracie, a před ten název bych dal jedno písmenko, kterým začíná abeceda - A.

Tak prosím, jejich model, jejich ideje, jejich názory v praxi krachují teď v těchto hodinách, v těchto dnech, v těchto měsících. Je to Řecko, je to Španělsko, je to Itálie, jsou to další a další země. Dostali se do pozice Jakešových komunistů, kterým i Gorbačov už přijel říct, že to končí, a oni pořád ještě tady šaškovali, až to muselo dospět k 17. listopadu.

Já bych poprosil, abychom to z tohoto pohledu tolerovali.

A za další. Prosím, jestli někdo nemá zpětnou vazbu k životu, tak jsou to někteří vaši funkcionáři, kteří dokonce byli téměř odkojeni parlamentními lavicemi a víceméně mimo Sněmovnu nepracovali. Nezažili to, co je, protože pak by možná pochopili, až by začali někomu vykládat hodinové projevy o ničem, svému zaměstnavateli, tak by je z té vrátnice fabriky vykopal.

Více:
Zaorálek: Ministry vlastně vůbec nezajímá, co jim opoziční poslanci říkají

##PROFIL 192##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.