MMR: Češi i Poláci mají v EU společné zájmy

15.07.2011 22:05

Na půdě ministerstva pro místní rozvoj se dnes sešli Kamil Jankovský s polskou ministryní regionálního rozvoje Elźbietou Bieńkowskou.

MMR: Češi i Poláci mají v EU společné zájmy

Přátelské pracovní setkání proběhlo v rámci návštěvy širší delegace předsedy polské vlády Donalda Tuska v Praze. Ministři diskutovali převážně o společných zájmech v rámci Evropské unie.

Polsko bude nyní, v rámci svého předsednictví v radě EU, moderovat debatu o budoucím víceletém rozpočtu pro programové období 2014-2020. Na podzim se k tomuto tématu přidruží projednávání návrhů nové legislativy pro evropské fondy. Ministr s ministryní se proto dohodli, že Česká republika, jako současná předsednická země tzv. Visegrádské skupiny, bude společné středoevropské zájmy nejen prezentovat, ale především aktivně prosazovat i na úrovni Evropské unie.
 
Pracovní jednání se také dotklo obsahu evropské diskuse o podmínkách čerpání z evropských fondů v příštím programovém období. Ministr s ministryní se shodli na velkém významu silné kohezní politiky i pro budoucí čerpací období. Projednali také nedávno zveřejněné návrhy Evropské komise, zejména pak ty, které považují za problematické a pro obě země nevýhodné nebo potenciálně nebezpečné. Shodli se také na nutnosti ponechání dostatečné míry flexibility jednotlivým členským státům, která by umožnila reagovat na specifika a rozdíly jednotlivých regionů při čerpání z evropských fondů

Dotaz Kamilu Jankovskému můžete položit ZDE

##MINIPAS 1977##

Dále čtěte:
Ministr P. Dobeš jednal s polským resortním kolegou Grabarczykem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.