Ministr Dobeš: Proč není obviněná také kolegyně Kočí, když to podle mého celé zosnovala?

30.08.2011 17:30

Projev na 21. schůzi Poslanecké sněmovny, dne 30. 8. 2011

Ministr Dobeš: Proč není obviněná také kolegyně Kočí, když to podle mého celé zosnovala?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Josef Dobeš

Vážená paní předsedající, dámy pánové. Já tady od začátku sedím a poslouchám to a mám pocit, že je tady zvláštní nálada, možná pachuť. Uvedu to na vystoupení pana poslance Ratha. Ideální téma pro exhibici. Věhlasný řečník. A pak vcelku nezajímavý, už vůbec ne vtipný projev, který není vůbec oceněn potleskem.

Když nad tím přemýšlím, tak je to o nějaké rozpačitosti nás všech. A já vám řeknu svoji rozpačitost, kterou v sobě mám a kterou už jsem řekl i v médiích. Uklidním pana Tejce, že jsem nečerpal ze spisů, že žádná kolegyně mě neinformovala, ale zkrátka seznam vyslechnutých utekl z žádosti o vydání. Takže já jsem se dozvěděl, že jsem nebyl v seznamu vyslechnutých. Je to zvláštní, možná nejsem důležitý svědek. S Vítem Bártou bojujeme několik let jak ve firmě, tak v politice. U všech situací, co byly, jsem byl. Byl jsem policií vyslechnut. Vy jste moji výpověď neměli. Tak já si dovolím ji tady říct.

Škoda, že kolega Škárka tady není. (Hlas: Je.) Protože já jsem u policie sdělil: Josef Dobeš v roce 2004 a v roce 2005 půjčil Jaroslavu Škárkovi peníze, dokonce na tu první půjčku jsem měl podepsaný papír.

Papír jsem po mnoha letech vyhodil. Druhou půjčku jsem mu dal už bez papíru. Vždy každý měsíc po pěti tisících mi ji Jaroslav Škárka vracel. To nevím.

V roce 2006 můj kolega tehdy v politice na Praze 1, v komunální politice, když Věci veřejné měly našlápnuto možná vyhrát na Praze 1, tak mně pyšně sděloval, že mu Vít Bárta půjčil peníze, že se připravuje na starostu a nakoupil si oblečení. I toto jsem řekl u policie. I toto jste nedostali v imunitním a mandátovém výboru. Je to pro mě těžké. Už jenom ta pochybnost, když dostal tu poslední půjčku, jak on tvrdí úplatek, tak hned ten den si z ní vzal pět tisíc. To je zvláštní situace, brát úplatek a hned si z toho vytáhnout pět tisíc. Já, který Jaroslava Škárku znám, vím, že si šel hned koupit cigarety a podobné věci. Toto jsou pochybnosti, které mám. Jestliže jsem toto řekl před policií, je pro mě velká pochybnost, že jste se to vy nedozvěděli, když jste v mandátovém a imunitním výboru rozhodovali.

Stejně tak nebyli vyslechnuti dva moji kolegové, kteří u všeho toho dění v poslední době byli. Je to Karolína Peake a Michal Babák.

Pro mě je dalším problémem, že v té trojici když už obviněných není kolegyně Kočí, protože kolegyně Kočí byla dle mého soudu tím strůjcem, který to celé zosnoval. Já si velice vážím gesta, já tady mám kolegu Škárku, já si velice vážím gesta, toho, který udělal Vít Bárta. On, i když jsou tyto pochybnosti, tak je to frajer, že požádal o vydání. Já se přiznám a rovnou to tady řeknu, že přes tyto pochybnosti já nebudu hlasovat pro jeho vydání.

Děkuji vám.

Více:
Rath: Je vůbec v zájmu premiéra Nečase objektivně vyšetřit kauzu Bárta? Ne není

##PROFIL 1239##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.