Ministr J. Dobeš: MŠMT posílá na Romy a inkluzi 126 milionů

16.11.2011 18:20

Na základě programového prohlášení vlády schválila porada vedení MŠMT Program na podporu integrace romské menšiny a na podporu inkluzivních škol v roce 2012.

Ministr J. Dobeš: MŠMT posílá na Romy a inkluzi 126 milionů
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Josef Dobeš

"Je to jeden z dalších kroků ministerstva školství, kterým naplňujeme plán inkluze, k němuž nás zavazuje vládní usnesení", říká ministr Josef Dobeš. Program je tematicky rozdělen na tři moduly, jejichž celkový objem je 126 milionů korun.

První modul je dotační program na podporu integrace romské komunity v roce 2012. Žadateli mohou být právnické osoby (s výjimkou nadací a nadačních fondů), které prokazatelně vykonávají činnost ve prospěch Romů. MŠMT na něj vyčlenilo 12 milionů korun.

Další modul - rozvojový program - podporuje financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se znevýhodněním na rok 2012. Program je podpořen částkou 74 milionů korun.

Konečně třetím modulem je rozvojový program na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se znevýhodněním na rok 2012 v objemu 40 milionů korun.

„Zaměření dotovaných projektů je omezeno na aktivity, které jsou v souladu s vyhlášenými moduly. Nebude se dotovat běžná agenda žadatelů a komerční činnost," upozorňuje náměstek pro regionální školství Ladislav Němec.

Program vychází ze základních strategických cílů ministerstva (Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy , Programového prohlášení vlády v oblasti regionálního školství, Národního programu reforem).

Informace pro žadatele jsou na www.msmt.cz.

##PROFIL 1239##

Související:

Ministr Chalupa: EU volá po integraci romské menšiny i v ČR

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.