Ministr P. Dobeš: I nadále budeme využívat mnohaletých znalostí Jiřího Švorce

05.09.2011 20:02

Generální ředitel ŘSD Jiří Švorc odstupuje z funkce

Ministr P. Dobeš: I nadále budeme využívat mnohaletých znalostí Jiřího Švorce
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr dopravy Pavel Dobeš na zasedání vlády

Dnes, v pondělí 5. září 2011, podal generální ředitel ŘSD Jiří Švorc na základě vzájemného jednání a dohody rezignační dopis ministru dopravy Pavlu Dobešovi. Ten jeho rezignaci přijal. Dále však bude Ministerstvo dopravy využívat znalostí a dlouholeté praxe Jiřího Švorce v oboru, konkrétně v nové pozici zmocněnce pro Českou republiku pro nejvýznamnější dopravní komunikace jako je D1 a R35.

„Osobně jsem panu generálnímu řediteli za dosavadní spolupráci poděkoval, cením si toho, co pro ŘSD udělal a s jakým pracovním nasazením. V dalších letech pak vidím pro ŘSD dva velké úkoly: transformaci ŘSD spojenou s personálními otázkami a její převod na akciovou společnost, s tím související zájem o získání dalších prostředků pro dopravní infrastrukturu. Druhou prioritou, kterou by měl pod patronátem právě Jiří Švorc je pak příprava a realizace modernizace dálnice D1 a problematika přípravy rychlostní komunikace R35, která potřebuje podporu i ze strany dalších ministerstev, regionů, starostů a jiných subjektů. To vše bude mít na starosti právě pan ředitel Švorc v pozici koordinátora a zmocněnce ministra dopravy, následně navrhnu panu premiérovi zmocnění vládou ČR, " upřesnil ministr dopravy Pavel Dobeš.

Více:
Dobeš odvolal Švorce z čela ŘSD, píše Profit

##PROFIL 4775##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…