Ministr Pospíšil: Kontrola odhalila nesrovnalosti v hospodaření Věznice Jiřice

16.12.2011 12:55

Výsledky mimořádných kontrol odhalily řadu nesrovnalostí v hospodářské činnosti Věznice Jiřice. Ministr spravedlnosti doporučil na základě těchto závěrů generálnímu řediteli Vězeňské služby ČR odchod ředitele věznice Jiřího Vostrovského, který následně sám požádal o propuštění ze služebního poměru.

Ministr Pospíšil: Kontrola odhalila nesrovnalosti v hospodaření Věznice Jiřice
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Jiří Pospíšil

Podle závěrů kontrol, které provedla Vězeňská služba ČR ve Věznici Jiřice, tamní vedoucí hospodářské činnosti čelí podezření, že nezákonně nakládal s prostředky hospodářské činnosti a s výrobky vyhotovenými ve věznici. Odhalena byla také špatná inventarizace majetku a nehospodárné užívání finančních prostředků – například na nákup elektroniky pro vedení věznice.

Vzhledem k závažnosti těchto skutečností a na základě doporučení ministra spravedlnosti rozhodl generální ředitel Vězeňské služby ČR Jiří Tregler o tom, že ředitele věznice Jiřího Vostrovského zprostí výkonu služby. Jiří Vostrovský následně sám požádal o propuštění ze služebního poměru a generální ředitel Tregler této žádosti vyhověl. 

Konkrétní zjištění z provedených kontrol Vězeňská služba ČR bezprostředně předala policii k dalšímu šetření. Ministr spravedlnosti se domnívá, že jednáním vedoucích pracovníků věznice mohla být spáchána trestná činnost, a předpokládá, že celá věc bude důkladně prošetřena orgány činnými v trestním řízení.

Dočasným řízením Věznice Jiřice byl pověřen dosavadní první zástupce ředitelky Věznice Světlá nad Sázavou Josef Pšenička, který současně připravuje i další personální kroky směrem k odpovědným osobám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…