Musílek (SBB): Vyvěšení vlajky EU nás vrací k odmítnuté Evropské ústavě

11.02.2013 6:25

Suverenita (SBB) protestuje proti chystanému vyvěšení vlajky Evropské unie nad Pražským hradem po nástupu prezidenta Miloše Zemana.

Musílek (SBB): Vyvěšení vlajky EU nás vrací k odmítnuté Evropské ústavě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sousoší nad bránou Pražského hradu

Připomínáme, že vlajka Evropské unie je jenom neoficiálním symbolem pouhé mezinárodní organizace, nikoli mezinárodním společenstvím uznaného státního útvaru. Pokus přidělit Evropské unii symboly státu, kterým není, skončil fiaskem, když občané v referendech odmítli tzv.  Evropskou ústavní smlouvu. Do následné Lisabonské smlouvy se již její tvůrci neodvážili tyto symboly zahrnout.

Vyvěšení vlajky EU vedle vlajky České republiky a prezidentské standarty chápeme jako začátek procesu další destrukce státní suverenity České republiky a záměrné nerespektování současného právního stavu. Je to další krok v procesu nadřazování Evropské unie národním státům a to bez ohledu na nesouhlas občanů členských zemí EU. Suverenita je přesvědčena, že podobné nezodpovědné akty, snažící se urychlovat integrační proces za každou cenu, vyvolávají pouze negativní reakce, které vedou ve svých důsledcích ke zbytečným animozitám ve společnosti.   

JUDr. Václav Musílek
místopředseda Suverenity (SBB)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.