Mynář (SPOZ): Přímou volbu prezidenta dnes máme hlavně díky nám

12.02.2012 11:23

Vyjádření předsedy SPOZ Vratislava Mynáře k přímé volbě prezidenta.

Mynář (SPOZ): Přímou volbu prezidenta dnes máme hlavně díky nám
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

Vážení členové a sympatizanti SPOZ,

horní komora Parlamentu definitivně schválila přímou volbu prezidenta. Už příští rok si budou občané svého prezidenta volit přímo.

Je to obrovský krok směrem k lidem, je to obrovský posun na poli přímé demokracie jako takové. A byli jsme to my, kteří za to bojovali a hlavně díky nám dnes máme schválenou přímou volbu prezidenta.

SPOZ stála u samého zrodu přímé volby a v určitých chvílích byla jediná, kdo přímou volbu prosazovala a veřejně ji proklamovala. Naše petice za přímou volbu starostů, primátorů, hejtmanů a prezidenta zaznamenala velký úspěch a byla jen odrazem toho, že 70 pct.občanů se opakovaně kladně vyjádřilo k přímé účasti na volbě hlavy státu. Jsem rád, že se tentokrát nenaplnily obvyklé scénáře, kdy snaha zůstává pouze v ústní rovině, pak se hledají důvody proč ne, a končí se bez hmatatelného výsledku. Jsem rád, že je náš cíl splněn. Ale jak se říká, kde něco končí, jiné začíná. Vyhráli jsme první bitvu. To nás ale ještě víc zavazuje. Máme do prezidentské volby svého kandidáta a je třeba mu připravit tu nejlepší možnou podporu. Proto jsou extrémně důležité krajské volby. Pokud v nich důstojně neobstojíme, ztížíme Miloši Zemanovi cestu na Hrad. Je třeba na to pamatovat každý den volební kampaně. Věřím, že to ale společně zvládneme .Tak jako prosazení přímé volby, za kterou Vám všem ještě jednou děkuji.

Ing.Vratislav Mynář, předseda SPOZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Spoz.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…