Mynář (SPOZ): Zrádce o morálce káže

11.12.2012 7:23

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek napadl své stranické kolegy, kteří vyjádřili sympatie Miloši Zemanovi, a plamenně je vyzývá k odchodu ze strany.

Mynář (SPOZ): Zrádce o morálce káže
Foto: spoz.cz
Popisek: Vratislav Mynář

Je směšné takové věty slyšet od člověka, který v roce 2003 porušil veškeré předchozí dohody a zákeřně potopil vlastního kandidáta v parlamentní prezidentské volbě.

Navíc je naprosto nesmyslné jít proti takové ikoně, jakou Miloš Zeman bezesporu je.

Průzkumy opakovaně dokazují, že je horkým favoritem přímé volby, podle některých agentur dokonce dosud favorizovaného Fischera předběhl.

Ať se to panu Zaorálkovi líbí nebo ne, Miloš Zeman je nejlepším kandidátem pro všechny levicové voliče a pokud bude zvolen prezidentem, může celé levici pomoci víc, než dosud kdokoli jiný. Každý rozumný sociální demokrat si musí uvědomit, že je rozhodně prozíravější vsadit na vítěze, než populisticky volit outsidera.

Dávno už to ví místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová či hejtman Jaroslav Palas, kteří Miloše Zemana veřejně podpořili a Zaorálkovi správně vzkazují, ať odejde on.

Pokud Zaorálek brzy nezatáhne brzdu, odradí svým chováním a nátlakem ještě dosud nerozhodnuté členy ČSSD.

Přímá volba prezidenta nahradila zkorumpovanou parlamentní volbu mimo jiné proto, aby prezident nebyl v rukou stranických hrátek a aby se zabránilo zákulisnímu kupčení s hlasy.

Nový prezident má být volen přímo občany a vycházet z vůle lidu.

Nechápu, jak může Lubomír Zaorálek takto vstupovat do rozhodnutí svých kolegů, kteří jsou vedle politické příslušnosti především občany této země.

Ing.Vratislav Mynář, předseda SPOZ

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.