ODS: Životní postoj Václava Havla může nadále inspirovat k obraně svobody

19.12.2011 19:08

Usnesení Výkonné rady ODS.

ODS: Životní postoj Václava Havla může nadále inspirovat k obraně svobody
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tisková konference po výkonné radě ODS

Výkonná rada projevuje úctu prvnímu prezidentovi České republiky Václavu Havlovi, který se zapsal do historie naší země důsledným obhajováním a prosazováním demokracie a euroatlantické politické orientace. Odchodem Václava Havla, jednoho ze symbolů změn v naší zemi po roce 1989, ztrácí česká a světová veřejnost myslitele a politika, jehož životní postoj může nadále inspirovat k obraně svobody, občanské odvaze a odmítání všech forem totality.   

Výkonná rada plně podporuje dosavadní postup premiéra Petra Nečase při projednávání návrhu na uzavření mezivládní dohody o záchraně eura a poskytnutí půjčky MMF z devizových rezerv ČNB. Rozhodnutí vlády má být v obou případech založeno na pečlivém vyhodnocení všech podmínek a dopadů pro Českou republiku. 

Výkonná rada zdůrazňuje, že opatření proti nezodpovědnému hospodaření státu zařadila ODS již v minulosti do svého programu v podobě finanční ústavy, kterou v loňském roce prosadila do vládního programového prohlášení. Výkonná rada vyzývá, aby návrh finanční ústavy vláda projednala a schválila v prvním pololetí příštího roku.

Výkonná rada přeje všem občanům hezké Vánoce a šťastný nový rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice