Onderka (ČSSD): Brno na veletrzích GO a Regiontour 2012

10.01.2012 17:45

Primátor města Brna Roman Onderka spolu s představiteli státu, Jihomoravského kraje a jiných významných institucí zahájí ve čtvrtek 12. ledna 2012 v 10.00 hodin v pavilonu P brněnského výstaviště veletrhy cestovního ruchu a turistických možností v regionech GO a Regiontour, které budou probíhat do 15. ledna 2012.

Onderka (ČSSD): Brno na veletrzích GO a Regiontour 2012
Foto: Archiv
Popisek: Primátor Brna Roman Onderka při projevu v Moravské národní galerii

V rámci 21. ročníku mezinárodního veletrhu Regiontour 2012 se bude statutární město Brno již tradičně prezentovat ve společné expozici se svými partnerskými městy (letos půjde o 11 partnerských měst – Vídeň, St. Pölten, Stuttgart, Lipsko, Poznaň, Kaunas, Utrecht, Rennes, Leeds, Voroněž, Charkov). Expozice s číslem 053 bude umístěna v pavilonu P v sousedství stánku Jihomoravského kraje.

Hlavní téma expozice města Brna

Hlavním tématem grafiky expozice je vila Tugendhat, která bude po provedené rekonstrukci opět zpřístupněna v březnu 2012.

Prezentované organizace

V expozici města Brna budou dále (zejména formou informačních materiálů) prezentovány některé příspěvkové organizace města a další subjekty působící v oblasti brněnské kultury a cestovního ruchu – Muzeum města Brna, Moravské zemské muzeum, Moravská galerie v Brně, Automotodrom Brno, Mendelovo muzeum, Zoo Brno, Národní divadlo Brno, Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity, Dům umění města Brna a Brněnský architektonický manuál, Centrum experimentálního divadla, Wannieck Gallery, Letohrádek Mitrovských, Hvězdárna a planetárium Brno, Turistické informační centrum města Brna, brněnské podzemí a další.

Doprovodný program

V průběhu veletrhu si návštěvníci brněnské expozice budou moci vyzkoušet několik soutěžních kvízů, jejichž tématem budou všeobecné znalosti o Brně, jeho partnerských městech či spoluvystavujících organizacích. Vylosovaní úspěšní řešitelé obdrží odměny v podobě volných vstupenek např. do Zoo Brno, Moravské galerie v Brně, Moravského zemského muzea nebo brněnského podzemí a propagační předměty města Brna či zúčastněných organizací.

Novinky cestovního ruchu v Brně v roce 2012

Zpřístupnění zrekonstruované vily Tugendhat (www.tugendhat.eu)
Zpřístupnění další části brněnského podzemí – kostnice pod kostelem sv. Jakuba (www.ticbrno.cz)

Veletrhy cestovního ruchu v číslech

Loňský ročník veletrhů GO a Regiontour navštívilo 33 242 návštěvníků z České republiky a 24 dalších států. První den veletrhů vyhrazený odborníkům se registrovalo téměř 11 tisíc návštěvníků. Své produkty a služby zde představilo 842 vystavujících subjektů z 24 zemí. Veletrhy GO a Regiontour 2011 obsadily výstavní plochu přes 10 000 m2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Roman Onderka - profil

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…