Paroubek: Budeme prosazovat bezplatný nárok na poslední rok ve školkách

08.05.2013 6:30

Nastává čas, kdy řada rodičů hledá pro své děti předškolního věku mateřskou školu. Bohužel, z důvodu přeplněnosti školek dnes pro nejednoho rodiče velmi obtížné sehnat dostatečně kvalitní předškolní zařízení v rozumné blízkosti od domova. Bohužel, otázka předškolního vzdělávání není dnes dostatečně řešena ani na úrovni vlády, ani na úrovni krajů.

Paroubek: Budeme prosazovat bezplatný nárok na poslední rok ve školkách
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Strana LEV 21 považuje předškolní vzdělávání za jednu z nejdůležitějších součástí celé vzdělávací soustavy. Je zde dosahována nejvyšší efektivita vložených prostředků. Podceňování problematicky mateřských škol, jejich rušení a redukce na pouhá zařízení "pro hlídání", se bohužel projevuje i v platovém hodnocení pedagogů předškolních zařízení. Mateřská škola podporuje osobnostní rozvoj dětí v celé řadě oblastí potřebných pro budoucí vzdělávání.

Jedním z hlavních úkolů předškolních zařízení je podle našeho názoru naučit děti žít v kolektivu a naučit je potřebné úrovni znalostí a dovedností tak, aby byly schopné bezproblémového příchodu na základní školu. Z těchto důvodů prosazujeme udržení posledního roku předškolní výchovy jako povinného pro všechny děti a zároveň chceme i nadále tento povinný rok poskytovat bezplatně.
 
V případě, že od občanů ve volbách dostaneme možnost prosazovat náš program, budeme požadovat, aby každé dítě předškolního věku mělo zákonný nárok na předškolní vzdělávání a na reálnou možnost jej naplnit. Proto také chceme obcím zákonem stanovit povinnost zajistit předškolní vzdělávání pro všechny děti předškolního věku.
 
Jsme přesvědčeni, že zejména v regionech, jako je Ústecký kraj, tedy v regionech, kde je podprůměrná vzdělanost, je taková politika cestou ke zlepšení současného stavu a k lepší budoucnosti dětí na Ústecku. Naším cílem je rovněž dostupnost školek tak, aby rodiče dětí měli co možná nejmenší náklady na přepravu dětí.
 
Jiří Paroubek, předseda LEV 21 a poslanec zvolený v Ústeckém kraji

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.