Paroubek: ČSSD kritizuje vládu za netransparentnost, sama se jí však dopouští

11.10.2012 11:40

ČSSD pravidelně kritizuje vládu Petra Nečase za neochotu zveřejňovat informace o stavu čerpání evropských fondů.

Paroubek: ČSSD kritizuje vládu za netransparentnost, sama se jí však dopouští
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Přeborníkem v tomto moralizování je místopředseda poslanecké sněmovny a ČSSD Lubomír Zaorálek. Je proto naprosto neuvěřitelné, pokud právě politici ČSSD dělají přesně to, co vyčítají Nečasově vládě.

Informace o tom, že Ústecký a Karlovarský kraj obdržely tento týden výbušnou zprávu o výsledcích kontroly evropského úřadu pro boj s podvody OLAF, která má svědčit o systémovém rozkrádání evropských fondů v těchto krajích za součinností politiků kraje, přinesla včera a dnes mj. krajská mutace MF Dnes.

Informace dobře informovaných zdrojů, pro které svědčí i zkušenosti žadatelů o informace, hovoří o tom, že vedení obou krajů dalo přísný zákaz zprávu OLAF do voleb zveřejňovat. Takový postup považuji za naprosto skandální a vyzývám vedení ČSSD, aby své krajské politiky v Karlovarském a Ústeckém kraji vyzvalo ke zveřejnění této zprávy okamžitě. V opačném případě není rozdílu mezi politiky Nečasovy vlády a ČSSD.

Bohuslave Sobotko, Lubomíre Zaorálku, vyzývám vás k tomu, abyste dodrželi svá slova a vyzvali své politiky v Karlovarském a Ústeckém kraji, aby okamžitě zveřejnili zprávu OLAF!

Jiří Paroubek
předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu