Paroubek: Chce ČSSD opravdu, aby se lidem lépe dýchalo?

08.03.2012 8:18

ČSSD, respektive její náměstek hejtmanky Ústeckého kraje Arno Fišera říká, že nechce smog a chce tedy změnit ještě v Senátu v únoru sněmovnou přijatý špatný zákon o ovzduší.

Paroubek: Chce ČSSD opravdu, aby se lidem lépe dýchalo?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Ve skutečnosti tento špatný zákon prošel právě díky hlasům poslanců za ČSSD, ale například i KSČM (nemluvě již o hlasech ODS a TOP 09), a díky tomuto zákonu může být ovzduší v Ústeckém kraji opět o něco horší.

Sněmovnou přijatý špatný zákon o ovzduší totiž bude znamenat postupné zrušení poplatků za znečištění ovzduší. Takže firmy znečišťující ovzduší nebudou vůbec nuceny uplatňovat nákladnou technologii proti exhalacím nebezpečných a zdraví škodlivých látek do ovzduší.

Trapnou situaci v ČSSD, kde levá ruka neví, co dělá pravá, pak dokresluje otevřený dopis právě náměstka hejtmanky Ústeckého kraje Arna Fišery, který vlastní senátory nabádá, aby tuto hlasovací chybu poslanců ČSSD napravili. A. Fišera by měl pro úplnost dodat jednu věc: stačilo, kdyby sociálně demokratičtí poslanci hlasovali pro můj návrh, který by znamenal zachování současných poplatků za znečištění ovzduší. Poslanci ČSSD však raději hlasovali pro návrh poslance ODS, který otvíral cestu k dalšímu zhoršení ovzduší v průmyslových aglomeracích, včetně Ústeckého kraje.

Ze strany sociálně demokratických senátorů dosud nezazněl jediný hlas, že učiní potřebnou změnu.

V této věci ČSSD sleduje především politické zájmy některých osob (M. Urban) a projevuje neznalost problematiky. V zásadě je sociálním demokratům lhostejné, jaký vzduch budou lidé dýchat. A. Fišera se však v tuto chvíli vzpamatoval, neboť zjistil, že by to jeho straně mohlo ve volbách uškodit. A tak dělá, jakoby se nic nestalo a snaží se předstírat, že jeho strana chce něco změnit.

Národní socialisté již zpracovali novelu zákona o ovzduší, kterou se pokusí tuto chybu ČSSD napravit ve prospěch občanů České republiky, zejména v Ústeckém a Moravskoslezském kraji.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby