Paroubek: Jiří Dienstbier ml. objevil v ČSSD stranickou oligarchii

26.02.2012 9:09

Je to myslím monumentální a zatím největší politický počin prezidentského kandidáta a místopředsedy ČSSD J. Dienstbiera, který objevil po 13 (?) letech svého členství stranickou oligarchii. Vlastně to jsou ve straně všichni, kdo jsou, jak jsem to pochopil, proti němu.

Paroubek: Jiří Dienstbier ml. objevil v ČSSD stranickou oligarchii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Z. Škromach nelenil a zahájil na Dienstbiera bubnovou palbu od boku. Podle mého, zbytečně hystericky. Stálo by zato zahájit o oligarchizaci (zkmotrovatění) sociální demokracie seriózní diskusi, která by mohla vést k potřebným změnám, k demokratizaci Stanov. Té stranická oligarchie již deset let úspěšně brání. Ani mně se nepodařilo dosáhnout nic jiného nežli dílčích úspěchů.

Člověk se musí jen podivit míře nenávisti, kterou oba čelní členové vedení ČSSD vůči sobě projevují v době, kdy jde této straně všechno snadno. A volební preference jsou vysoké díky kolosální neschopnosti vlády. Musím si klást otázku, co nastane např. poté, až by ČSSD po vítězných volbách sestavila vládu, kde by oba protagonisté byli zastoupeni. Vrátili by se zřejmě s chutí někam do časů Špidlovy vlády, do časů rozhádané strany a její slabé vlády.

Ukazuje se, že sociální demokracie potřebuje ve vládě partnera, který bude uskutečňovat principiální politiku a bude přitom vzbuzovat respekt. Jinak bude vláda vedená ČSSD jen seriálem politických a osobních sporů bez toho, že bude schopná udělat něco pro občany.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.