Paroubek: Komu skutečně záleží na českých seniorech?

08.08.2012 10:34

„Víkendový spor“ mezi Bohuslavem Sobotkou a velkou částí politického spektra kvůli jeho výrokům na adresu věkově starších kandidátů na Pražský hrad je spíše než produktem politického boje produktem tradiční letní okurkové sezony.

Paroubek: Komu skutečně záleží na českých seniorech?
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Každý rozumný politik by se měl nejprve zamyslet nad tím, než si něco podobného dá na Facebook, nicméně berme to jako mladickou nerozvážnost. Nevěřím, že by B. Sobotka něco takového myslel vážně, spíše to byl nepovedený žert.

Úsměvná je nicméně reakce některých provládních politiků, jako např. Karla Schwarzenberga či Karolíny Peake. Oba se shodně a tvrdě zastávají generace, do níž jeden z nich patří a druhý k ní má zhruba stejně daleko, jako Bohuslav Sobotka. Neměli bychom však zapomínat, že to jsou právě Karel Schwarzenberg a jeho TOP 09 a Karolína Peake a „její“ uskupení LIDEM, o které se opírá současná vládní koalice. Nikdo soudný pak nemůže říci, že tato vláda se ke generaci dnešních seniorů chová nějak shovívavě. Ba naopak!

Růst cen základních potravin a léků, růst nákladů na živobytí, reálně se snižující důchody. To jsou důsledky onoho údajně obranného postoje Nečasovy a Schwarzenbergovy vlády! Ve vší úctě k ministru zahraničí i paní Peake, ale zrovna oni by nyní měli sedět se založenýma rukama a šoupat nohama.

Když před volbami v roce 2010 došlo k napadení představitele ČSSD, shodou okolností B. Sobotky, pan Schwarzenberg mimo jiné hovořil o přehnané hysterii a soustředil se na přemlouvání báby a dědka. To aby nevolili levicové strany. O tom, že bábu a dědka pravice pak oholí na kost, o tom už raději pomlčel. A tehdejší předseda Věcí veřejných Radek John za tichého mlčení tehdy ještě véčkařky paní Peake hovořil dokonce o tom, že si za to ČSSD vlastně může sama. Tolik jen k morálnímu apetitu výše uvedených.

Komu skutečně záleží na českých seniorech, ten by nikdy nemohl dopustit to, čeho jsme dnes svědky. Totiž jejich okrádání za bílého dne.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL