Paroubek: Pospíšilův konec ve vládě přichází pozdě

27.06.2012 13:07

Odvolání ministra Pospíšila z vlády je jedním z mála rozumných personálních rozhodnutí, které premiér Nečas za svého působení v pozici předsedy vlády udělal.

Paroubek: Pospíšilův konec ve vládě přichází pozdě
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Exministr Pospíšil nebyl mužem na správném místě. Věřím zároveň, že Pospíšilovo odvolání nemá souvislost s výběrem nového vrchního státního zástupce v Praze.

Především v poslední době se exministr Pospíšil věnoval řešení problémů, které v české justici sám natropil, a před vedením resortu dával přednost budování vlastního mediálního obrazu. Celý resort spravedlnosti není po několika letech Pospíšilova ministrování v dobré kondici. Faktický konec právnické fakulty na univerzitě v Plzni, dlouhodobé boje na Vrchním státním zastupitelství v Praze, Pospíšilovo mlčení v kauze Čunek, nejistá budoucnost v rozpočtu Vězeňské služby. To je jen malý seznam věcí, za které byl Jiří Pospíšil odpovědný.

Ke škodě české justice je, že premiér Nečas přehlížel Pospíšilovu manažerskou neschopnost tak dlouhou dobu. Vyzývám však předsedu vlády, aby resort spravedlnosti svěřil člověku, který zvládne vedení ministerstva nejen manažersky, ale také odborně. Česká justice nepotřebuje ministra, který se chová jako zbabělec, ale krizového manažera, schopného i jiných, než mediálně rádoby populárních rozhodnutí.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.