Paroubek: Požádal jsem o doplnění mého čestného prohlášení

11.07.2012 16:05

Dnešní deník Blesk píše o mém „zapomenutí“, kdy v mém přiznání příjmů za minulý rok, které jako poslanec musím každoročně odevzdávat v Poslanecké sněmovně, chybí částka za prodej mého pražského bytu.

Paroubek: Požádal jsem o doplnění mého čestného prohlášení
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Chci každého ubezpečit, že se nejedná o pochybení, což mi před podáním čestného prohlášení, a opakovaně také včera, potvrdil tajemník Mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Proč se nejedná o pochybení?

V tomto mém konkrétním případě existuje varianta uveřejnění i neuveřejnění takové informace. Vybíral jsem tedy ze dvou variant. Vzhledem k tomu, že se v tomto případě mimo jiné jednalo o opakovaně zveřejněnou záležitost, částku jsem do čestného prohlášení neuvedl. Ale zejména peníze za prodej mého bytu jsem prakticky obratem daroval své manželce, která mimo jiné s využitím těchto peněz koupila řadový domek v pražské Chuchli, který je výhradně jejím vlastnictvím. Fakticky jsem tyto peníze sice obdržel, ale nezvýšil jsem svůj majetek. Uvedl bych to na následujícím příkladu: pokud bych jako poslanec v jednom roce obdržel půjčku, kterou bych v témže roce splatil, rovněž nemám povinnost tento finanční pohyb uvádět, neboť by to fakticky nezvýšilo můj majetek.

Abych předešel veškerým spekulacím, požádal jsem dnes dopisem předsedu Mandátového a imunitního výboru PS PČR o doplnění této skutečnosti do mého čestného prohlášení. Doslova píši:„Vážený pane předsedo, za rok 2011 jsem ve svém čestném prohlášení uvedl, že jsem získal autorský honorář ve výši 3 150 000,- Kč. Nad rámec tohoto prohlášení, aby nedocházelo k nedorozumění, bych rád doplnil, že částku 3 500 000,- Kč z prodeje bytu jsem daroval a ihned převedl na účet manželky Petry Paroubkové. Tuto částku použila ke koupi domu, který je v jejím výlučném vlastnictví.“

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.