Paroubek: Tři adepti na vyhození vlády – čas na hlasování o nedůvěře

24.02.2012 15:52

Ministr práce Drábek „zajistil“ změnu softwaru na Úřadech práce tak „dokonale“, že se dostal do kolapsu celý systém výplat sociálních dávek, který probíhá přes tyto úřady.

Paroubek: Tři adepti na vyhození vlády – čas na hlasování o nedůvěře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

A to ještě v lednu bylo možné v řadě agend využít k zajištění výplat dosavadní, bezchybný software. IT odborníci Úřadů práce otevřeně sdělili, že problémy systému výplaty dávek v příštích týdnech a měsících se spíše ještě zvětší. Není důvod expertům nevěřit. Politicky za očekávaný kolaps systému výplat dávek na ÚP odpovídá nepochybně ministr J. Drábek. Je beze vší pochybnosti osobou, která by ze své pozice měla rychle odejít.

Dalším vážným adeptem odchodu z Nečasovy vlády je ministr spravedlnosti Pospíšil. V něm se snoubí zvláštní vlastnosti věci zkomplikovat a zauzlit (právnická fakulta v Plzni a vrchní státní zastupitelstvo v Praze se z jeho zásahů zřejmě již nevzpamatují), se schopností mediálně obhájit řadu svých kontroverzních kroků a dohodnout se na vzájemném respektování svých zájmů s mpř. ČSSD M. Benešovou a jejími lidmi. Svými intrikami (účelovými útoky přes nevyšší státní zastupitelství na politiky vládních stran i ČSSD) přispívá k vytváření všeobecného znechucení v zemi.

A konečně nesporným kandidátem odchodu z vlády je (dle prezidenta široko daleko) „nejlepší ministr školství“ J. Dobeš. Dokázal to, co se od listopadu 1989 nepodařilo žádnému ministru školství, dostat do ulic k protestním akcím univerzitní studenty i učitele. A v sázce není nic menšího nežli akademické svobody a placení školného na VŠ.

Na ministerstvu školství se také de facto zhroutil systém smysluplného nakládání s evropskými fondy. A Evropská komise může svým rozhodnutím zastavit operační program v gesci ministerstva školství, což by znamenalo nemožnost čerpat desítky miliard korun.

I řada dalších ministrů v krátké době „dozraje“ do podobné situace: ministr Heger (který bezskrupulózně porušil slib odborářům ve věci navýšení mezd lékařů a personálu), ministr dopravy, ministr obrany (stále nevysvětlitelná kauza ProMoPro) a ministr vnitra i sám premiér.

Nastává čas, kdy by opozice měla vyvolat hlasování o nedůvěře Nečasově vládě tak, aby bylo možné předčasné volby do sněmovny uskutečnit společně s volbami do zastupitelstev krajů a doplňovacími volbami do senátu v říjnu tohoto roku.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.