Paroubek: Zvýšení platů politiků by byl výsměch občanům ČR

12.12.2012 14:21

Jsem rád, že v Poslanecké sněmovně dnes vyhrál rozum nad chamtivostí a nedošlo k odhlasování navýšení platů politiků v podobě nezdanění tzv. náhrad.

Paroubek: Zvýšení platů politiků by byl výsměch občanům ČR
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Byl by to v současné situaci hospodářské recese a poklesu reálných platů a důchodů doslova výsměch všem obyčejným občanům naší země. To, že řada poslanců téměř napříč politickým spektrem projevovala velký apetit zvýšit si čistý plat, bylo viditelné.

Samotná procedura hlasování byla rovněž velmi zajímavá, protože případné přijetí návrhu chtěla jak vláda, tak opozice, svést na toho druhého. ČSSD se snažila slovy předsedy svého poslaneckého klubu J. Tejce umýt si ruce podobně, jako Pilát Pontský. Vláda se zase bránila, že nejde o její návrh, ale o komplexní pozměňovací návrh poslanecké sněmovny. Bylo to smutné divadlo a jsem velmi rád, že tato alibistická hra ani jedné straně nevyšla. A došlo tak - pokud jde o platy zákonodárců - na má slova.

Stanovisko národních socialistů bylo v této otázce od samého počátku konzistentní - v současné době by zvýšení platů poslanců bylo plivancem do tváře všem občanům České republiky.

Jiří Paroubek
předseda strany

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…