Paroubkův projev: Chceme hájit obyčejné lidi

13.03.2010 11:08

Po vládě ODS jsme v těžké ekonomické krizi.

Paroubkův projev: Chceme hájit obyčejné lidi

ČSSD vstupuje do volební kampaně s programem státu přátelského k lidem. Státu, který chrání oprávněné zájmy obyčejných lidí. Sociální demokracie se proto zavazuje, že v případě vítězství v květnových parlamentních zrealizuje plány obsažené v programu Změny a naděje.

„Zvýšíme dostupnost kvalitní zdravotní péče a obnovíme první 3 dny nemocenské. Na prvním zasedání vlády sociální demokracie zrušíme zdravotnické poplatky. V boji proti korupci prosadíme protikorupční balíček. Podporou veřejných i soukromých investic a efektivnějším čerpáním evropských fondů obnovíme hospodářský růst. Jeho nastartování je spolu s úsporami a spravedlivějšími daněmi zárukou splnění našeho závazku snížit tempo zadlužování do roku 2013 na polovinu. Ze zisku ČEZ vyplatíme penzistům 13. důchod ve výši 2400 Kč a podpoříme rodiny s dětmi zvýšením mateřské," řekl na programové konferenci Jiří Paroubek. 

Po třech letech vlády ODS se Česká republika nachází v těžké ekonomické krizi i hluboké krizi důvěry v politiku. Představitelé ODS a TOP 09 tři roky realizovali politiku tunelování veřejných financí, ignorace penzistů a omezování sociálních jistot rodin s dětmi. ČSSD slibuje vrátit politice její opravdový rozměr - starost o životy a budoucnost obyčejných lidí. Cílem sociální demokracie je vnést pocit jistoty a stability do života našich občanů.

„Program Změny a naděje znamená konec experimentování a hazardování s budoucností nás všech. ČSSD zamezí ohrožení práv zaměstnanců zavedením výpovědi bez udání důvodů. Zabráníme privatizaci nemocnic, zdravotních pojišťoven i důchodového systému. Chceme svobodu přístupu ke vzdělání, proto nedopustíme zavedení školného na státních vysokých školách. Za naší vlády nebude docházet ke snižování podpor rodinám s dětmi ani zvyšování spodní sazby DPH na potraviny," dodal Jiří Paroubek.

Programová konference ČSSD:
ODS jde do voleb s katastrofální Modrou šancí
Konference OBRAZEM

ČSSD zajistí dostupnou a kvalitní zdravotní péči pro všechny občany. Hned na prvním zasedání vlády navrhneme zrušení všech poplatků ve zdravotnictví a znovuzavedení proplácení tří dnů nemocenské. Sociální demokracie odmítá pojímat zdravotnictví jako byznys. Nedopustíme, aby došlo k vyvádění peněz mimo zdravotnictví na principu zisku v akciových společnostech. ČSSD má za cíl vytvořit a dobudovat páteřní síť neziskových zdravotnických zařízení, tvořenou státními fakultními nemocnicemi a krajskými nemocnicemi a zdravotnickými zařízeními. Lidé musí dostat nejlepší lékařskou péči v blízkosti svého bydliště.

Topolánkova a Kalouskova vláda vytvořila svým naprostým nezájmem ke kontrole a regulaci monopolů podmínky pro nekontrolovaný růst cen elektrické energie, plynu, vody, či bankovních poplatků. Firmy s výraznou tržní silou plení krizí vyprázdněné peněženky českých občanů. Kontrolní a regulační úřady jim k tomu jen čistí cestu. Trend enormně rostoucích zisků poskytovatelů regulovaných služeb v době krize považuje ČSSD za nepřijatelný. Cílem ČSSD je dostat ceny na úroveň srovnatelných zemí EU.

Součástí realizace vize přátelského státu k lidem je i obnovení férového daňového systému stojícího na progresivním zdanění. ČSSD odmítá absurdní situaci, kdy ředitel banky platí stejné daně jako zdravotní sestra. Budeme garantovat každoroční valorizaci penzí vyplácené z průběžného důchodového systému. Na prvním zasedání vlády rozhodneme o výplatě 13. důchodu ve výši 2400 Kč ze zisků ČEZ.

Utneme tunelování veřejných financí lobbistickými skupinami napojenými na ODS a TOP 09. Pokud neuspěje ministr Pecina se svým protikorupčním balíčkem v této sněmovně, ČSSD jej prosadí na v nově zvolené PSP. 
Česká republika se bude v květnových volbách rozhodovat, jakou cestou se chce dál ubírat. Tři roky vlády Topolánka a Kalouska byly cestou tunelování veřejných financí, cestou korupce, placeného zdravotnictví, klesající životní úrovně penzistů a astronomicky rostoucího státního dluhu.

Sociální demokracie nabízí občanům České republiky cestu změny a naděje. V České republice dnes neexistuje programová alternativa k návrhům ČSSD. Předkládáme občanům nejucelenější plán ekonomického a sociálního rozvoje ČR.  Jsem připraven po květnových volbách spolu se svým týmem nejbližších spolupracovníků - B. Sobotkou, M. Haškem, M. Urbanem, Z. Škromachem, M. Pecinou a L. Zaorálkem přinést změnu a naději do života obyčejných lidí. ČSSD je připravena převzít zodpovědnost za lepší budoucnost obyčejných lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…