Paukejová (SBB): Pane ministře Drábku, odstupte

28.08.2011 20:43

Sociální karty ministra práce a sociálních věci jsou dalším výmyslem z dílny TOP 09, který povede k sociálnímu napětí a zoufalství občanů ČR. Jde o likvidaci fungujícího systému vyplácení důchodů a sociálních dávek. Zcela evidentně jde o další „penězovod" k soukromým firmám a bankám, kdy v konečném součtu stát nic neušetří.

Paukejová (SBB): Pane ministře Drábku, odstupte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Poplatky z provozu hloupého, nepromyšleného a drahého systému sociálních karet ponesou občané ve formě poplatků za vedení účtu, operace spojené s vedením účtu, jednorázový poplatek s vydáním karty a nekonečné cesty k bankomatům „vyvolené" banky. A co budou dělat ti, kteří mají již dnes exekuci na důchody a sociální dávky? Na tuto otázku si zkušený energetik v rouše ministra práce a sociálních věcí neodpověděl vůbec. Není divu, pro občany klíčový resort proměňuje na soukromou firmu s velkými náklady na její vlastní provoz.

Pro občany na vesnicích a ve městech a obcích s velmi špatnou dopravní obslužností jde o fatální záměr, o nepohyblivých nebo špatně pohyblivých lidech Drábek raději nemluví.

Suverenita je přesvědčena, že každý občan má právo, aby si určil, jakým způsobem mu má být důchod nebo sociální dávka vyplacena. Takže tento nesmyslný návrh je útokem na suverenitu občanů při jejich rozhodování.

Po řadě hloupých a fatálních kroků pana Drábka  nastal čas k jeho odstoupení, dokud zůstává v resortu práce a sociálních věcí  ještě kamen na kameni.

Pane ministře Drábku, odstupte.

Ing. Marie Paukejová,
místopředsedkyně SBB

Dále čtěte: 
O berlích k bankomatu. Důchodci, pošťačka vám už důchod nepřinese
Komunisty rozpumpoval Drábek. Penze na kartu. Napakují se banky
MPSV: Reakce na nepřesné informace k zavedení sociální karty pro výplatu důchodů


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.