Peake (VV): ČSSD si klade podmínky, doufám, že ta třetí není červem v té třešni, kvůli níž to Senát vrátí

14.12.2011 11:11

Projev na 32. schůzi Poslanecké sněmovny dne 14. 12. 2011

Peake (VV): ČSSD si klade podmínky, doufám, že ta třetí není červem v té třešni, kvůli níž to Senát vrátí
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vicepremiérka vlády Karolína Peake

Vážená paní předsedkyně, vážený pane premiére, kolegyně, kolegové, my jsme se ve vystoupení pana předsedy Sobotky dozvěděli, že dnes budeme hlasovat o výsledku úmorné práce sociální demokracie v posledních mnoha letech nad přímou volbou prezidenta.

No, nevím, musím říci, že ani opozice - sociální demokracie s komunistickou stranou - nejsou ve shodě o jednotlivých pozměňovacích návrzích. My zde dnes sedíme nad vládním návrhem na zavedení přímé volby prezidenta, který byl prost jakýchkoliv cinkrlátek, který byl pouze návrhem na změnu volbu z nepřímé na přímou. Sedíme tady nad výsledkem dohody koaličních stran ODS, TOP 09 a Věcí veřejných, které se v koaliční smlouvě na této změně dohodly. Nicméně stojíme zde i za výsledkem pracovní skupiny, která se scházela, skupiny, která se scházela ve složení všech parlamentních stran a nakonec i za přizvání jednotlivých zástupců senátních klubů. I proto je zde dnes návrh na pozměňovací návrhy, které jsou ze dvou třetin akceptovány koaličními stranami. Věci veřejné jako takové si žádné podmínky nekladly, přistoupili jsme spolu s našimi koaličními kolegy na dvě ze třech podmínek sociální demokracie a jsme připraveni je podpořit.

Já velmi doufám, že ta třetí podmínka ze strany sociální demokracie není červem v té třešni, kvůli které dopředu sociální demokracie ví, že Senát nám tento zákon vrátí, nebo jej neschválí. Děkuji. (Potlesk poslanců VV.)

reklama

autor: PSP ČR

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.