Primátor Svoboda: Lidé mají k městské policii ambivalentní vztah, snad se to zlepší

12.10.2012 14:23

Vyjádření primátora Bohuslava Svobody

Primátor Svoboda: Lidé mají k městské policii ambivalentní vztah, snad se to zlepší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

Primátor Bohuslav Svoboda dnes obdržel zprávu Inspekce Městské policie hlavního města Prahy k sobotnímu incidentu na Andělu.
 
„Inspekce došla k závěru, že zásah byl proveden v souladu se zákonem a přiměřeně. Jediné pochybení, které inspekce na zásahu nalezla, bylo nepřiměřené použití pepřového spreje - z toho budou vyvozeny odpovídající pracovněprávní opatření, což jsem uložil zastupujícímu řediteli městské policie Ludvíku Klemovi. Lidé obecně mají k městské policii ambivalentní vztah: ve chvílích potřeby je vítají a jsou jim vděční a ve chvílích, kdy je nepotřebují, je kritizují a vyjadřují k nim neúctu, která někdy přechází až v agresivní chování. Věřím, že v budoucnu bude městská policie ve svých výkonech jednat přiměřeněji a veřejnost si bude její práce vážit,“ uvedl primátor Bohuslav Svoboda.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …