Rusnok (VV): Chtěli jsme dálnici do Ostravy a máme nejdražší tankodrom v republice

26.01.2012 5:28

Ostravská část dálnice se opět dostává do hledáčku zájmu veřejnosti, a to zcela oprávněně.

Rusnok (VV): Chtěli jsme dálnici do Ostravy a máme nejdražší tankodrom v republice
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Jiří Rusnok

Dálnice neslouží řidičům takovým jízdním komfortem pro jaký byla postavena a zaplacena. Veřejnost je svědkem přetahované mezi zástupci státu – ministerstva dopravy, ŘSD a zástupci zhotovitele, společnosti Eurovia o to, kdo nese za současný stav zodpovědnost.

Dovolím si použít citaci ředitele Eurovie, pana Borovky, z Otázek Václava Moravce, kde tvrdí, že obvinění ze strany ŘSD jsou na hliněných nohách. Já jen pevně doufám, že na hliněných nohách nestojí základy dálnice D47 a daňový poplatník se co nejdříve dočká především kvalitní a funkční dopravní stavby, kterou náš region potřebuje.

Problémy na ostravské dálnici se možná bude zabývat odborná komise, ve které mají být zástupci obou stran, zvažuje se i přizvání zahraničních organizací, které se dopravními stavbami zabývají.

Nelze ponechat stranou zodpovědnost za tuto situaci. Věřím, že bude jasně pojmenován viník a následně budou vyvozeny důsledky. Do budoucna není přípustné, aby se při současném snižování výdajů na dopravní infrastrukturu podobná situace opakovala.

Jiří Rusnok, poslanec Parlamentu ČR za Věci veřejné

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.