Šebek (ODS): Životopis jinak

05.10.2012 20:16

Z MÉHO DENÍČKU Dnes jsem byl v Mladé Vožici právě proto, abych viděl trvale udržitelný mírný rozvoj městečka, kde se toleruje křivý chodník a blátivé parkoviště, ale ctí slušný starosta, vyrovnaný rozpočet a nevydrancované lesy.

Šebek (ODS): Životopis jinak
Foto: senat.cz
Popisek: Oficiální foto senátora za ODS Karla Šebka

Stalo se módou sezóny předkládat veřejnosti strukturovaný životopis. Z něj byste se dozvěděli, že jsem vloni oslavil šedesátku, že mám čtyři děti, dlouhé roky jsem pracoval jako elektrotechnik, jsem skautem a nikdy jsem nebyl v jiné straně než v ODS, kterou jsem s nadšením pomáhal zakládat. Než jsem před šesti roky vkročil do Senátu hlavním vchodem, byl jsem zastupitelem a starostou. A ten pohled na věci zdola jsem si uchoval, takže si občas do svého deníčku zapíšu i takovéhle postřehy:

Dnes jsem byl v Mladé Vožici právě proto, abych viděl trvale udržitelný mírný rozvoj městečka, kde se toleruje křivý chodník a blátivé parkoviště, ale ctí slušný starosta, vyrovnaný rozpočet a nevydrancované lesy. Prohlédl jsem si opravené zdravotní středisko, dokončovanou kanalizaci a rozestavěný hřbitov. V hospodě na náměstí už čekal místní vágus a za panáka od starosty nám všem požehnal. A všichni mu poděkovali, ačkoli na rozdíl od nich tohle byla asi jeho jediná dnešní práce. Koneckonců má svůj věk a být součástí koloritu je také záslužná činnost, která mile odlišuje tuto hospodu od jiných hospod a Mladou Vožici od jiných podobných městeček.

A pak měli radní v Mladé Vožici zasedání a my jeli zimní krajinou zpátky a celou cestu přemýšleli, jak my to budeme dělat u nás doma. Nedovzdělaní v marxizmu-leninizmu, tatcherizmu, von-hayekizmu a všech dalších izmech, spoléhající na zdravý selský rozum, zkušenosti předků a na obyčejnou lidskou slušnost a poctivost.

Pochválen buď zemský ráj to napohled!

Karel Šebek …počátkem třetího tisíciletí                  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…