Sedláčková (SNK-ED): Kauza Národní divadlo - něco tady nehraje

12.09.2012 9:58

Kauza Národní divadlo. Něco tady nehraje. Víc, než si myslíte. Projekt fotovoltaika na střeše budovy ND-Národní divadlo jako vzor veřejné budovy. Tak jak to tedy doopravdy je paní Hanáková?

Sedláčková (SNK-ED): Kauza Národní divadlo - něco tady nehraje
Foto: Archiv
Popisek: Olga Sedláčková

Kauzu Národní divadlo sleduji zpovzdálí a myslela jsem si, že komentář k ní přenechám především těm politikům a političkám, kteří se dlouhodobě věnují tématu kultura. Ale celá kauza Národní divadlo se nám tak nějak dále otevírá a objevují se nové a nové důvody proč byl ředitel ND odvolán.  A včera se objevil jeden nový, ekonomický, a ten mě opravdu velmi zaujal. A k tomu se vyjádřit chci. 

Ministerstvo kultury oznámilo, že došlo ze strany ředitele ND k nějakému pochybení při nákupu fotovoltaiky. Myslí tím MK projekt instalace fotovoltaických článků na střeše budovy ND, jehož cílem je  dlouhodobé snížení provozních, respektive energetických nákladů ve všech objektech Národního divadla? Tedy projekt, který je na konferencích prezentován jako příkladový projekt  zvyšování energetické účinnosti veřejných budov v ČR?  Na jedné takové konferenci jsem osobně byla. Tak teď nevím, zda mám u organizátora této konference požadovat, aby mi vrátil účastnický poplatek, anebo nám paní Hanáková nakonec řekne, o co v tom Národním divadle ve skutečnosti jde? 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sedláčková - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…