Semelová (KSČM): Český kantor si finančně nepolepší

16.01.2012 20:12

"Od ledna 2012 se učitelům zvednou platy až o 1500 korun"... takové titulky jsme mohli číst ke konci minulého roku. Už tehdy bylo jasné, že skutečnost bude jiná.

Semelová (KSČM): Český kantor si finančně nepolepší
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

Přesto někteří opět uvěřili. Mimochodem, pokolikáté už? A kolikrát znovu a znovu, po všech těch slibech a jejich neplnění, po všem tom zaklínání se pravdou, kterou následně překrývá koaliční lež, budou někteří lidé stále věřit politikům VV, ODS a TOP 09?

Navýšení platů o slibovanou částku se pochopitelně nekoná. Navíc byl nařízením Nečasovy vlády zrušen takzvaný věkový automat, který pedagogům zaručoval nárok na zvýšení platu podle počtu let odsloužené praxe. Nyní bude rozhodovat, kdo a kolik dostane přidáno, ale také na úkor koho, výhradně ředitel. Ten navíc nemá z čeho přidávat, takže to takzvané navýšení tarifů půjde z odměn a osobního ohodnocení. To si teda český kantor zase jednou »polepší«. Namísto slibovaných 1500 Kč, dostane od ledna pouze 200 až 300 korun. A to ještě ne každý. Některým plat dokonce klesne. Koalice opět dokázala, že vzdělání jako prioritu klidně ponechá zaprášenou po dobu jejího vládnutí na bezcenném koaličním papíře, který je každou chvilku přepisován podle toho, jak se to zrovna hodí.

Marta Semelová, poslankyně a předsedkyně odborné sekce školství ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce