Semelová (KSČM): Vzdělání zůstává prioritou jen na papíře

18.01.2012 5:26

Vyjádření poslankyně Parlamentu ČR Marty Semelové k neplnění slibu vlády o zvýšení platů učitelům.

Semelová (KSČM): Vzdělání zůstává prioritou jen na papíře
Foto: red
Popisek: Poslankyně a zastupitelka Prahy 1 za KSČM, Mgr. Marta Semelová

"Od ledna 2012 se učitelům zvednou platy až o 1 500 korun…" Takové titulky jsme mohli číst ke konci minulého roku. Už tehdy bylo jasné, že skutečnost bude jiná. Přesto někteří opět uvěřili. Mimochodem, pokolikáté už? A kolikrát znovu a znovu, po všech těch slibech a jejich neplnění, po všem tom zaklínání se pravdou, kterou následně překrývá koaliční lež, budou někteří lidé stále věřit politikům VV, ODS a TOP 09?
 
Navýšení platů o slibovanou částku se pochopitelně nekoná. Navíc byl nařízením Nečasovy vlády zrušen tzv. věkový automat, který pedagogům zaručoval nárok na zvýšení platu podle počtu let odsloužené praxe. Nyní bude rozhodovat, kdo a kolik dostane přidáno, ale také na úkor koho, výhradně ředitel. Ten navíc nemá z čeho přidávat, takže to tzv. navýšení tarifů půjde z odměn a osobního ohodnocení. To si tedy český kantor zas jednou polepší. Namísto slibovaných 1 500 Kč dostane od ledna pouze 200 až 300 korun. A to ještě ne každý. Některým plat dokonce klesne. Koalice opět dokázala, že vzdělání jako prioritu klidně ponechá zaprášenou po dobu svého vládnutí na bezcenném koaličním papíře, který je každou chvilku přepisován podle toho, jak se to zrovna hodí.

Marta Semelová, poslankyně PČR a členka Zastupitelstva hl. m. Prahy za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

16:14 Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

Recenze knihy Jánose Zolcera. Nakladatelství Slovart Praha 2023, ISBN 978-80-276-0579-8, 408 stran.