Škárka: Osvobozující rozsudek odvolacího soudu vítám

20.12.2012 11:40

Odvolací soud doporučil zrušit nesmyslný rozsudek soudce Šotta, který mě vinil z podvodu.

Škárka: Osvobozující rozsudek odvolacího soudu vítám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

Přesto, že jsme já a ani můj právní zástupce doposud neobdrželi oficiální rozhodnutí odvolacího soudu v kauze podplácení poslanců Vítem Bártou, informace v médiích mě nutí zaujmout k dané situaci stanovisko. Z dostupných informací serveru ihned.cz je patrné, že odvolací soud dal prvoinstančnímu soudu pokyn ke zrušení rozsudku v mém odsouzení a v odsouzení Víta Bárty. Podle rozhodnutí odvolacího soudu jsem se tedy nedopustil žádného trestného činu, tedy ani podvodu (jak se domníval fantasta soudce Jan Šott) a ani přijetí úplatku.

Toto rozhodnutí odvolacího soudu vítám. Je zjevné, že soudce Šott ať už záměrně nebo pod vlivem „nějakých“ okolností vynesl v mém případě rozsudek, který nemá žádné zákonné opodstatnění. Ze zveřejněného rozhodnutí odvolacího soudu je také patrné, že soudce Šott pominul podstatu problému, tedy prokazování podplácení ve veřejném zájmu ze strany Bárty a z procesu udělal kabaretní show pro své zviditelnění.  

Zveřejněné rozhodnutí také dokazuje, že Vít Bárta poskytoval finanční prostředky poslancům, jen nelze prokázat trestný čin podplácení. Věřím, že veřejnost sama pochopí rozměr a možnosti prokazatelnosti takového trestného činu.

Osobně nadále stojím za svým stanoviskem ohledně nekalých praktik ve Věcech veřejných, realizovaných Bártou a různými Babáky a doufám, že se jimi bude zabývat policie i nadále. S povděkem také kvituji, že se Vít Bárta chystá kandidovat na předsedu strany VV. Obohatí tak naši politickou kulturu o dalšího Žita, možná s číslem 66 a předpokládám, že tímto krokem Věci veřejné „posílí“ své volební preference na čistou nulu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Škárka

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Úředníci nejsou proškoleni, tak snížíme povinné počty školení?

12:12 Ožanová (ANO): Úředníci nejsou proškoleni, tak snížíme povinné počty školení?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 24. května 2024 k zákonu o úřednících územních samosprávný…