Sobotka (ČSSD): K trestnímu stíhání poslance Romana Pekárka

04.12.2012 20:55

Projev na 49. schůzi Pospanecké sněmovny dne 4.12. 2012

Sobotka (ČSSD): K trestnímu stíhání poslance Romana Pekárka
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, vážená vládo, dovolte mi, abych vás informoval o jednání mandátového a imunitního výboru ve věci vyslovení souhlasu k trestnímu stíhání poslance Romana Pekárka. Pan poslanec Roman Pekárek byl nepravomocným rozsudkem Krajského soudu v Praze ze dne 18. května letošního roku uznán vinným trestným činem přijímání úplatku podle § 160 odst. 2, odst. 4 písm. b) trestního zákona účinného do 31. prosince 2009. Dne 7. listopadu letošního roku nabyl Roman Pekárek poslanecký mandát a protože získal poslaneckou imunitu bylo jeho trestní stíhání přerušeno. Dne 9. listopadu 2012 obdržela předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová žádost Vrchního soudu v Praze o vyslovení souhlasu k trestnímu stíhání poslanec Romana Pekárka. Týž den bylo podání postoupeno sekretariátu mandátového a imunitního výboru. Tuto žádost projednal mandátový a imunitní výbor na svých schůzích, a to jednak 28. a poté 29. listopadu. Panu poslanci Pekárkovi bylo umožněno, aby se k žádosti před mandátovým a imunitním výborem osobně vyjádřil. Na závěr projednávání žádosti přijal mandátový a imunitní výbor 29. listopadu letošního roku usnesení číslo 146, které vám již bylo rozdáno.

Tolik tedy moje zpráva o projednání žádosti mandátovým a imunitním výborem. Dovolím si v tuto chvíli poděkovat za pozornost s tím, že bych potom v rámci podrobné rozpravy předložil návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Děkuji.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.