Sobotka: Ženy si zaslouží úctu a podporu rovného postavení. Nejen na MDŽ

08.03.2012 15:25

Sociální demokracie vnímá dnešní Mezinárodní den žen, který má více než stoletou tradici a jenž slaví miliony lidí na celém světě, jako šanci vyjádřit ženám úctu a zároveň si připomenout stále přetrvávající rozdíly mezi postavením žen a mužů v naší společnosti.

Sobotka: Ženy si zaslouží úctu a podporu rovného postavení. Nejen na MDŽ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Letošní Mezinárodní den žen je věnován tématu „rovné mzdy“ a poukazuje na velmi výrazné rozdíly mezi příjmem žen a mužů za stejně vykonávanou práci. V této oblasti na tom není dobře ani Česká republika, kdy muži u nás ve stejných pracovních pozicích dostávají průměrně až o 13 % vyšší mzdu než ženy.

Sociální demokracie je přesvědčena, že podpora žen a rodin s dětmi, tedy prorodiná politika, je především v době ekonomické stagnace mimořádně důležitá. Je nutné poskytnout těmto skupinám odpovídající podmínky pro kvalitní život. Jsou to právě matky samoživitelky, které často pracují za minimální mzdu - ČSSD proto navrhuje její zvýšení. Podporujeme také zachování porodného či udržení adekvátní úrovně mateřské.

ČSSD usiluje o posílení podpory české společnosti pro mnohem výraznější zastoupení žen ve veřejných volených funkcích, ale také vedoucích a řídících pozicích v rámci soukromého i veřejného sektoru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…