Štěch (ČSSD): ČR je připravena podílet se intenzivněji na obnově Iráku

24.01.2012 15:48

Předseda Senátu Milan Štěch jednal dnes v sídle Senátu s vicepremiérem Irácké republiky Hussainem Al-Shahrestanim. Hlavími body diskuse byly rozvoj vzájemných vztahů, potenciál pro prohloubení hospodářské spolupráce a aktuální dění v arabském regionu.

Štěch (ČSSD): ČR je připravena podílet se intenzivněji na obnově Iráku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

Místopředseda irácké vlády ocenil, že se Česká republika podílí  na rekonstrukci Iráku a ujistil M. Štěcha, že irácká vláda pokračuje v transformaci země a podporuje demokratizační tendence v celém regionu. "Cesta k demokracii nebyla lehká a vyžádala si mnoho obětí. Získané zkušenosti nyní chceme uplatňovat v zemích, které změnami také procházejí," řekl Hussain Al-Shahrestani.

"Česká republika je připravena podílet se ještě intenzivněji na obnově Iráku. Investoři v řadě oblastí, mezi něž patří energetika, strojírenství, dopravní infrastruktura, obrana a další, se mohou podílet na přípravě a realizaci konkrétních projektů. Předpokladem razantního zvýšení jejich zájmu ovšem je, že v regionu bude panovat důvěra a stabilita," konstatoval Milan Štěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.