Štěch (ČSSD): Moldávie má na cestě do EU naši podporu

29.11.2011 22:29

Předseda Senátu PČR Milan Štěch jednal dnes v sídle horní parlamentní komory s předsedou vlády Moldavské republiky Vladimirem Filatem.

Štěch (ČSSD): Moldávie má na cestě do EU naši podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

Diskuse se týkala zvláště procesu integrace Moldavské republiky do Evropské unie, budoucnosti projektu Východního partnerství a ratifikace smlouvy mezi Moldávií a EU.

„Moldavská republika vstoupí do Evropské unie v momentě, kdy na to bude připravená. Perspektiva vstupu do EU je však důležitá nejen pro moldavské občany, ale i pro zemi samotnou," řekl premiér Filat.

„I přes složitou ekonomickou situaci EU a zvláště eurozóny zaznamenáváme pokroky, které Moldávie činí na cestě do EU. Jsme připraveni vám nadále předávat naše zkušenosti a pomáhat při složitém procesu transformace," zdůraznil předseda Senátu Štěch.

Setkání se za Moldavskou republiku zúčastnili rovněž místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí a evropské integrace Iurie Leanca, ministr zemědělství a potravinářského průmyslu Vasile Bumacov a ministryně práce a sociální ochrany rodiny Valentina Buliga. Senát PČR reprezentovali místopředsedové Senátu Petr Pithart a Zdeněk Škromach, předseda Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Jozef Regec, předseda Výboru pro záležitosti Luděk Sefzig a senátoři Tomáš Kladívko, Jaromír Štětina a Antonín Maštalíř.

Dále čtěte:
Vláda: Česká a Moldavská republika uzavřely dohody o spolupráci
Nečas ujistil Filata, že ČR bude dál pomáhat s rozvojem Moldavska 

##MINIPAS 89## 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Pracující mají nárok na větší ochranu a silnější postavení

12:16 Šmarda (SOCDEM): Pracující mají nárok na větší ochranu a silnější postavení

Odmítáme prodlužování zkušební doby a zkracování výpovědní doby, odmítáme výpovědi e-mailem, žádáme …