Ústecký kraj: Nový most ve Hřensku. Po 475 dnech od povodní

26.11.2011 21:24

Koncem prvního srpnového týdne roku 2010 zničila blesková povodeň z enormních srážek most přes říčku Kamenici v horní části obce Hřensko na Děčínsku. Po patnácti měsících tu stojí už zcela nový most s původním číslem- 25861-1.

Ústecký kraj: Nový most ve Hřensku. Po 475 dnech od povodní
Foto: vanhova.cz
Popisek: Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová

Slavnostní  otevření díla, jehož investorem byl Ústecký kraj, který na výstavbu sdružil finanční prostředky s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, se uskutečnilo v pátek 25. listopadu po poledni.  Most přišel kraj i ministerstvo vždy na něco málo přes patnáct milionů korun, přičemž za cenu 30,7 milionů korun postavila firma INSKY, s.r.o. z Ústí nad Labem nejen nový osmnáctimetrový most z předpjatého železobetonu, ale také navazující komunikace, chodníky a další stavby. V ceně bylo i rozebrání a odvezení provizorního ocelového mostu, který tady hned v srpnu 2010 postavila Armáda České republiky ze skladu státních hmotných rezerv na žádost a ve spolupráci s Ústeckým krajem.

Slavnostního a tedy oficiálního zprovoznění mostu, u kterého se silnice u vchodu do soutěsek dělí na směry do Mezné respektive Janova, se ujali radní Ústeckého kraje pro oblast silničního hospodářství a poslanec Parlamentu ČR Jiří Šulc, radní Petr Jakubec, starosta Hřenska Josef Černý, manažer-přípravář fy INSKY Jan Ivanov a rovněž Vladimír Macholda, ředitel Správy a údržby silnic ÚK. Ta je správcem mostu i komunikací kolem něj.   Jak zdůraznil v krátkém slovu Jiří Šulc, most je postaven unikátní technologií, která vydrží ničivé živelní pohromy. Mohou se na něj vrátit také autobusy a vůbec přilehlé zrekonstruované komunikace umožní další rozvoj turismu v Hřensku i v celé turistické destinaci Českého Švýcarska.

Dále čtěte: Hřenskou silnici brzy otevřou, sporné peníze dodá ministr Chalupa

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…